Annons

Annons

Annons

Annons

Aneby Centrala öster

Fler sommarlovsaktiviteter i Aneby

Text: 

Fler programpunkter för Sommarkul planeras i slutet av sommaren. Hittills har kommunens gratisaktiviteter för barn varit mycket populära.

– Generellt har det varit väldigt välbesökt, säger fritidsledare Sören "Söppe" Carlsson.

Nästa lördag anordnas Lekland på torget, en av många programpunkter i Sommarkul.

Många Anebybor är bortresta i sommar, men många väljer också att stanna på hemmaplan. Det är viktigt att alla barn erbjuds aktiviteter under sommarlovet, säger Sören "Söppe" Carlsson.

Annons

– Det är semestertider, men det är inte alla familjer som är på semester.

Annons

Kommunen arrangerar gratisaktiviteter under sommarlovet med stöd från föreningslivet. Det finns också ett statligt stöd som i år uppgår till 248 000 kronor.

Drygt halvvägs in i sommarlovet finns flera resor och aktiviteter kvar i programmet. Till exempel förvandlas Fredstorget nästa lördag till Leklandet med hoppborgar, hinderbanor och gladiatorspel.

Kommunen anordnar dessutom flera utflykter för barnen.

– Det enda som inte har varit mycket bokningar för är den nyinsatta resan till Tranås i onsdag i nästa vecka, berättar Sören Carlsson.

Fler resor

Barn har fortfarande chans att boka en plats på resan till Wake Park i Tranås den 24 juli. Det finns även ett fåtal platser kvar för turen till Yoump, trampolinparken i Jönköping, i augusti.

– Det blir nog fullt, det skulle jag tippa, säger Sören Carlsson.

Det gäller även Wild Kids, ett samarbete med Sunhults byalag. Det är en helg, två dagar med tävlingar och övernattning i tält, som många barn har sett fram emot.

– Det är ju roligt att de kommer till våra arrangemang.

Sören Carlsson har också planer på att utöka programmet. Han har undersökt möjligheterna att åka till Nässjö för att pröva på speedway, något som har varit efterfrågat av barnen.

– Jag har inte fått svar än, men jag hoppas att vi kan fixa det innan skolan börjar, säger han.

Annons

Annons

Till toppen av sidan