Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Rankning: Så bra står sig Taif i konkurrensen i Hockeyettan

Tranås AIF överraskade alla förra säsongen och många i truppen är fortfarande kvar till kommande säsong.

Annons

Förra säsongen var Taif ett av de starkaste lagen i den västra serien och tog sig lätt till Allettan. Den här säsongen har laget, än så länge, flyttats till den södra serien.

Hur står sig laget i den konkurrensen? Sporten har rankat alla lags trupper.

Det är fortfarande långt kvar till säsongen drar igång i september men många lag börjar bli klara med sina trupper. Därför rankar sporten nu alla trupper i den södra serien, dit Tranås AIF än så länge tillhör. Rankningen är baserad på hur trupperna ser ut i skrivandet stund, vilket är fredag morgon. Alla förändringar i trupperna efter det har därför inte räknats in

Betygsskalan för rankingen är som följer:

1=Oprövad på division 1-nivå.

2=Hyfsad division 1-nivå.

3=Bra division 1-nivå.

4=Hög division 1-nivå.

5=Mycket hög division 1-nivå/snudd på allsvensk nivå.

Borås HC (2 målvakter + 5 backar + 7 forwards under kontrakt):

Totalt: 4/15

Kommentar: Nykomlingen har fortfarande en hel del spelare som ska in men de som redan finns imponerar inte nämnvärt. Många gör sin första säsong i division 1 och det är svårt att veta hur de klarar steget från tvåan till ettan.

Annons

Annons

HC Dalen har lagt en bra grund men behöver förstärka för att slåss om Allettanplatser i höst.

Dalen (2+5+9):

Totalt: 8/15

Kommentar: Stabilt är nog ordet som passar bäst in på HC Dalen. Alla delar är bra på division 1-nivå även om backsidan behöver få ett lyft med de spelare som ska komma in. Får de kvalitet på de sista spelarna är Dalen med och slåss om en plats i Allettan i år igen.

Halmstad Hammers (1+4+12):

Totalt: 5/15

Kommentar: Var ett bottenlag förra säsongen och var tvungna att kvala sig kvar i ettan. Än så länge ser det inte ut som att det blir någon skillnad kommande säsong. Kan dock lyfta lite om målvakts- och backsidans förstärkningar är av det starkare slaget då forwardssidan är lagets starkaste hittills.

Hanhals IF (2+7+11):

Totalt: 5/15

Kommentar: Var förra säsongens stora överraskning men har tappat många av sina toppspelare från det succélaget. Har än så länge inte lyckats ersätta de spelarna helt och hållet men några spelare ska ännu in.

Kallinge/Ronneby har tappat lite kvalitet sedan förra säsongen men lär vara med i snacket om en Allettanplats.

Kallinge/Ronneby IF (2+7+10):

Totalt: 8/15

Kommentar: Var ett av de bästa lagen i Hockeyettan förra säsongen. Det är de inte till den kommande säsongen. Inte ännu i alla fall. Isak Edman kommer vara en bra målvakt och backsidan är stabil men än så länge känns det tunt framåt.

Annons

Annons

Kalmar HC (2+8+13):

Totalt: 13/15

Kommentar: Kalmar tog sig hela vägen till playoff bakvägen förra säsongen. Den här säsongen satsar klubben för att nå Allettan och just nu får nog Kalmar ses som en av favoriterna i södra serien kommande säsong. Förutom målvakterna, som ändå får anses som bra på den här nivån, är det hög klass på truppen.

Mörrum Gois (2+7+11):

Totalt: 8/15

Kommentar: Liksom Kalmar nykomling förra säsongen. Nu satsar även Blekingeklubben hårt inför kommande säsong. Marcus Paulsson kan vara hela Hockeyettans bästa spelare men bakom honom är det ännu lite tunt.

Nybro IF (2+6+10):

Totalt: 12/15

Kommentar: Det kan bli en riktigt rolig säsong för lagen i östra Småland. Kalmar satsar ordentlig och rivalen Nybro ligger inte heller på latsidan. Hög klass rakt igenom hela lagbygget och Nybro kommer vara ute efter revansch efter att ha tappat playoff-platsen till just Kalmar i slutet av säsongen.

Tranås AIF (1+7+13):

Totalt: 10/12

Kommentar: Tranås AIF överraskade alla när de tog sig till kvalserien mot Allsvenskan och där bara var några poäng ifrån att ta sig upp. Inför kommande säsong har fokus legat på att behålla många av förra säsongens trupp vilket Stefan Fransson lyckats med. Ska ha in en målvakt och kanske en av varje på back- och forwardssidan. Blir det starka namn kan betyget öka ytterligare.

Troja/Ljungby har byggt en av de starkaste trupperna inför den kommande säsongen.

Annons

Troja/Ljungby IF (2+6+10):

Annons

Totalt: 13/15

Kommentar: Har troligtvis ettans bästa målvaktspar och resten av truppen håller snudd på samma kvalitet. Har uppgraderat sin trupp från förra säsongen och kommer vara med och slåss i toppen av den södra serien och troligen även i Allettan när det blir dags för den.

Tyringe SoSS (2+7+9):

Totalt: 6/15

Kommentar: Ett bra målvaktspar men framför sista utposten ser det tunt ut. Många unga, oprövade spelare på backen medan forwardssidan ser något bättre ut. Kommer att slåss om att hålla sig ifrån kvalserien till våren.

Vimmerby HC (2+6+9):

Totalt: 10/15

Kommentar: Har en av seriens starkaste målvakter i Rydén men Walldéns orutin drar ner betyget. Bland backarna finns det några riktigt starka kort men även ett par med lite mindre rutin. Framåt ser det än så länge lite tunt ut men det ska fortfarande in ett gäng spelare och när de tillkommer lär Vimmerby vara att räkna med även kommande säsong.

Utifrån den här rankingen kan vi se att det kommer att bli en mycket tuffare höst för Taif än vad det var förra säsongen. Många lag i den södra serien har satsat ordentligt och Kalmar, Nybro och Troja/Ljungby får anses som starkare just nu. Enligt den här rankingen ska Taif dock vara ett av lagen som tar sig till Allettan när det blir dags för det.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy