Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Aneby Centrala öster

Aneby tappar i miljöranking

Enligt en ny miljöranking har Aneby tappat placeringar.

Annons

Aneby har blivit sämre på miljöarbete, om man tittar på en ny ranking. Där har kommunen tappat placeringar.

Tidningen Aktuell Hållbarhet listar varje år Sveriges kommuner. Det sker med hjälp av resultaten i en undersökning, som i sin tur mäter vilka ambitioner som finns när det gäller miljöarbete.

Svara på enkät

Kommunerna har fått svara på en enkät med 25 frågor och en följdfråga. Till exempel har det handlat om frågor om skarpa klimatmål, hållbara transporter, buller, sortering av avfall, förnybar energianvändning och plastanvändning.

Annons

Annons

Även svaren på enkäter som bland andra Boverket och Livsmedelsverket genomfört har vävts in i resultaten. Totalt har det gått att få 41 poäng.

Aneby kommun skrapade ihop till 15,9 poäng och fick plats 149 på riksrankingen. Det är en försämring från i fjol, då placeringen blev 120.

I länsbotten

Aneby hör också till de sämsta kommunerna i länet och återfinns först på tionde plats. Den listan toppas av Jönköpings kommun, som fick 28,9 poäng.

För andra året i rad hamnar Helsingborg i topp på Aktuell Hållbarhets lista. Sämst i Sverige är Åsele kommun.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy