Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Aneby Centrala öster

Nu blir det Anebyklassikern på två hjul

Martin Holmström är med och arrangerar Anebyklassikern. Den här gången är det dock inte skidor, utan löparskor som lottas ut.

Annons

Har man inte gjort det tidigare, är det hög tid att plocka fram cykeln. På onsdag är det nämligen dags för ännu en gren i Anebyklassikern.

Tack vare konstsnön gick skidgrenen att genomföra som planerat i februari. Nu handlar det alltså om att ta sig fram på två hjul. Som vanligt är start- och målplats vid Tallbacken.

– Vi hoppas förstås på bra väder, säger Martin Holmström i arrangerande SOK Aneby.

Annons

Alla åldrar

Anebyklassikern är till för alla åldrar och när det nu ska cyklas finns det flera banlängder att välja mellan. De längsta rundorna är 22 och 36 kilometer. Den kortare av dem går via Flisby, den längre till Anneberg och tillbaka.

Annons

– De yngre kör 4-5 kilometer, på den gamla Bredestadsvägen.

Barnen har gemensam start, medan de vuxna kan starta när de vill inom en timme.

Martin Holmström betonar att det inte handlar om någon tävling.

– Nej, det här loppet är ju inte för eliten, alla kör i sitt eget tempo. Syftet med Anebyklassikern är att få folk att röra på sig.

Ska inspirera

Det blir också utlottning av priser, för de vuxnas del löparskor. Tanken är förstås att den vinsten ska inspirera till deltagande i den avslutande löpargrenen som äger rum i september.

I fjol testade SOK Aneby en ny gren, simning. Den ingick dock inte i Anebyklassikern.

– Men det var så få deltagare att det nog inte blir någon simning i år. Det finns dock lite planer på ytterligare någon sommargren, säger Martin Holmström och avslutar:

– Nu ser vi fram emot att så många som möjligt är med på onsdag och hoppas att för första gången nå över 100 deltagare.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy