Annons

Annons

Annons

Annons

Aneby Centrala öster

Nu ställs de inför rätta för misshandeln

Text: 

Två Anebybor har åtalats. De är bland annat misstänkta för en misshandel på Systembolaget.

Två Anebybor har åtalats, misstänkta för misshandel på Systembolaget.

Enligt stämningsansökan ägde den rum i januari i år. De båda männen, cirka 20 respektive 30 år gamla, ska då inne på Systembolaget tillsammans och i samförstånd ha knuffat omkull en person så att vederbörande fick ont samt en lös tand. Åklagaren anser att gärningen var hänsynslös och att tanken med den var att kränka målsägaren på ett kännbart sätt.

Annons

Annons

Den drabbade kräver ett skadestånd på 5 000 kronor från de båda misstänkta, som förnekar brott.

30-åringen är misstänkt för ytterligare brott. Ett av dem handlar om rattfylleri. Enligt åtalet ska Anebybon en dag i mars i år ha kört personbil i Sävsjö. Detta efter att ha brukat de narkotikaklassade preparaten diazepam och cannabis, i en sådan mängd att det under eller efter färden funnits kvar narkotika hans blod.

Vederbörande är även misstänkt för ringa narkotikabrott samt olovlig körning vid samma tillfälle. Enligt stämningsansökan bör det brottet betraktas som grovt. Detta eftersom 30-åringens körkort var återkallat.

Åklagarens mening är att rattfylleri, narkotikabrott samt olovlig körning begicks med uppsåt. Anebybon har erkänt de tre brott som han är misstänkt för.

Annons

Annons

Till toppen av sidan