Annons

Annons

Annons

Annons

Tranås centrum

Nya styrelseledamöter i OEM International

Tre nya ledamöter har valts in i styrelsen i OEM International AB.

Annons

Tre nya styrelseledamöter har valts in i OEM International AB som haft årsstämma i Badhotellets konferenscentrum i Tranås.

Tranåsbon Mattias Franzén går in som ny ledamot tillsammans med Richard Pantzar och Agne Svenberg.

Det är ny generation i styrelsen med Mattias Franzén, son till grundaren Hans Franzén och Rickard Pantzar, son till tidigare ägaren Orvar Pantzar.

Agne, som var med och grundade OEM 1974 tillsammans Hans Franzén, är tillbaka i styrelsen.

De övriga i styrelsen är ordförande Peter Sillström, Ulf Barkman, Jörgen Rosengren och Åsa Söderström Winberg.

Annons

Annons

Vid årsstämman beslutade styrelsen om en utdelning på 6,75 per aktie.

Årsstämman beslutade även om ett arvode till styrelsen som uppgår till sammanlagt 1,8 miljoner kronor, varav 450 000 kronor till styrelsens ordförande och 225 000 kronor till övriga ledamöter.

Stark rapport

Tidigare i veckan släppte det börsnoterade Tranåsföretaget en rapport för det första kvartalet som vittnar om en stark inledning på 2019.

Första kvartalet är ett nytt ”all time high” både vad gäller omsättning och resultat. Orderingången och nettoomsättningen ökade med tolv procent, jämfört det första kvartalet 2018. Resultatet efter skatt ökade med 26 procent.

– Den avmattning i efterfrågan vi såg i fjärde kvartalet 2018 gav oss anledning att vara försiktiga i våra prognoser, men vi kan nu konstatera att årets första kvartal överträffar våra förväntningar. Konjunkturen är generellt svårbedömd men vi ser en fortsatt stark efterfrågan i merparten av våra verksamheter – där Sverige, Danmark, Norge och Storbritannien haft en särskilt positiv utveckling, konstaterar vd:n Jörgen Zahlin i en kommentar till kvartalsrapporten.

Annons

Annons

Till toppen av sidan