Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Orientering

Förra landslagsstjärnan tillbaka som vinnare

Nässjöfostrade Lena Eliasson-Lööf (i mitten) var tillbaka på Höglandet som överlägsen vinnare i damklassen före Isa Envall, IKHP (till vänster) och Elin Granstedt, tävlande för norska NTNUI.

Annons

Under påskhelgen har orienterare från när och fjärran vallfärdat till Målen i Askeryd, där SOK Aneby genomfört Anebyorienteringen i dagarna två. Lena Eliasson-Lööf, ex-landslagsstjärna som fostrades i Nässjö OK, kom tillbaka till Höglandet som en vinnare.

Anebyorienteringen avgjordes under påskhelgen med drygt 1 250 starter fördelat på två dagar. På damsidan blev det ett bekant ansikte som sprang i mål som segrare.

37-åriga Lena Eliasson-Lööf, fostrad i Nässjö OK men numera tävlande för Pan-Kristianstad, segrade i damklassen på annandagen i rena utklassningsstilen. Segermarginalen var över fem minuter till juniorstjärnan Isa Envall, IKHP, på den 7,9 kilometer långa banan.

Annons

Annons

– Det var mycket bra orientering. Bra bana med många vägvalsmöjligheter och jag tror att den här genomköraren var väldigt relevant inför kommande helgs Tiomila-orientering, kommenterade Lena Eliasson-Lööf efter sin seger.

Bra Eksjötest inför Tiomila

I lördagens medeldistans genrepade Eksjö SOKs damer på bästa sätt inför Tiomila. Sanna Fast segrade med en marginal på fyra minuter före Fanny Sundblad och som fyra sprang Gabriella Bergander i mål. Däremellan tog Elin Svensson, Nässjö OK, tredjeplatsen. Herrsegrare under de båda Anebyorienteringarna blev Axel Granqvist, OK Ravinen (medeldistans) och Daniel Attås, OK Tisaren (långdistans).

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy