Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

SUPERSTJÄRNA TILL MOTORMÄSSAN

Ken Block finns på plats på Custom Motor Show i påsk.

Annons

Varje år gästas Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia av diverse gäster. Det är allt från motorsportspersonligheter till bilbyggare. Årets mässa är inget undantag och det bjuds på både förare och byggare. Rallylegenden Ken Block finns på plats för att skriva autografer och samtidigt kan du träffa den notoriske bilbyggare Aaron Kaufman.


Superstjärnan gästar motormässan i påsk

Ken Block slog igenom med dunder och brak när han släppte sin första gymkhana-film 2008. Sedan dess har rallylegenden hunnit släppa ytterligare nio gymkhana-filmer och tävlat i flertalet världsrallymästerskap. Samtidigt har han alltid drömt om att ställa ut på Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia, något som i år blir verklighet. Under mässan kan du få möjlighet att träffa Ken vid autografsignering samt få höra flera intervjuer med honom från scen.

Annons

- Ken Block är en riktig drömgäst för oss. Ända sen vi på redaktionen såg hans första Gymkhana-film har vi velat få vara i samma rum som honom. Det är tack vare en av våra utställare som Ken kommer och de som vill kan träffa honom i Sonax monter på långfredagen och påskafton. Han kommer att skriva autografer och även ge ett antal intervjuer på scen, säger Eva Holmberg, projektsamordnare Bilsport Performance & Custom Motor Show.

Annons

Block fick ett kommersiellt genomslag när han 2009 medverkade i tv-programmet Top Gear. I programmet körde han en Subaru med den stillsamme programledaren James May i passagerarsätet. Han har sedan dess återkommit som gäst i programmet flera gånger.

Amerikansk bilbyggare gör traditionsenligt besök

Många som besöker motormässan på Elmia har ett genuint intresse för att själva jobba med motorer. En av årets gäster kan absolut räknas in till dessa. På årets mässa kommer ingen mindre än Aaron Kaufman att finnas på plats för att skriva autografer. Kaufman är just nu mest känd från tv-programmet Shifting Gears där han kan ses bygga alla sorters bilar. Det är allt från dragsters av gamla Fordar till långtradare för racing. Alla bilar i programmet byggs dessutom för att tävla med.

Bilbyggaren Aaron Kaufman.

- Många av mässans besökare är själva både mekaniker och hobbybyggare och att en känd amerikansk bilbyggare besöker oss är nästintill tradition. För några år sedan hade vi en av Aarons tidigare kollegor hos oss vilket var mycket uppskattat. Aaron kommer att gå runt på mässområdet fritt så alla kommer få en glimt av honom, säger Eva Holmberg

Annons

Kaufman blev först känd genom tv-programmet Fast'n'Loud där han tillsammans med den högljudde kollegan Richard Rowlings köpte, renoverade och sålder klassiska bilar. I programmet stod Kaufman för det tunga mekanikerarbetet medan Rowlings stod för en rapp käft och silverringar i mängder. Tack vare programmet blev mekanikern allmänt känd som en person som fick saker gjorda oavsett förutsättningar.

Annons

Annons

Till toppen av sidan