Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hätte

Tranås kommun är värd för drogförebyggande konferens

Agnetha Karlsson är folkhälsosamordnare i Tranås kommun.

Annons

Den 5-7 april är Tranås kommun värd för Sveriges största drogförebyggande konferens för unga. Platsen är Junkaremålsskolan.

Nu är det klart att Tranås kommun står som värd för Sveriges största drogförebyggande konferens för unga.

Organisationen Unga Drogförebyggare är arrangör och har bjudit in ett 60-tal medlemmar från hela Sverige för att umgås, utbyta erfarenheter och få fördjupad kunskap om hur de kan förebygga droger i deras skola.

I samarbete med Länsstyrelsen i Jönköpings län, Tranås kommun och Region Jönköpings län arrangeras den årliga konferensen i Tranås.

Annons

Annons

– Vi har ett nära samarbete med Länsstyrelsen som hörde av sig till oss. Vi arbetar intensivt med de här frågorna i Tranås och har haft mycket hjälp från Länsstyrelsen med detta. Därför tyckte de att Tranås är en lämplig ort för detta. Sedan ligger vi väldigt bra till geografiskt, berättar Agnetha Karlsson, folkhälsosamordnare i Tranås.

Hälsan i fokus

Årets tema är hälsa och välbefinnande.

Deltagarna på konferensen är från 14 till 19 år och arbetar lokalt med att arrangera drogfria aktiviteter och driva frågor för drogfrihet.

Föreläsare från organisationen Fler Unga och Lead the future är inbjudna till konferensen. En workshop om inspiration och motivation är också planerat, liksom organisationens årsmöte.

– Ett 20-tal Tranåsungdomar kommer att få en utbildningsdag om hur man jobbar förebyggande med tobaksbruk. Information om detta går ut via skolan och det är främst för elever som tycker att detta är lite extra spännande att jobba med. Sedan får man gärna anmäla sig till konferensen om man är nyfiken, sammanfattar Agnetha Karlsson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy