Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Ny seger för Landsbrotjejen - behåller ledningen i cupen

Hanna Abrahamsson lyckades inte ta sig upp på pallen i sina två lopp men behåller trots det andraplatsen i cupen.

Annons

Moa Hansson håller fast i ledningen i Scandic Cup. I helgens tävlingar i Hudiksvall blev det en knapp förlust och en ännu knappare vinst för Vetlandatjejen.

Landsbro-åkaren Moa Hansson fortsätter att imponera i skidspåren. Efter en stark säsong blev hon uttagen till JVM tidigare under vintern och framgångarna har bara fortsatt sedan dess. I helgen var det nämligen dags för nästa deltävling i Scandic Cup.

Helgen i Hudiksvall började däremot med att Moa fick se sig besegrad på sträckan fem kilometer av Tilde Bångman. Moa fick dock revansch redan på söndagen när hon och Tilde återigen gjorde upp om segern på tio kilometer klassisk. Moa kunde till slut vinna med minsta möjliga marginal, 0,2 sekunder.

Annons

Annons

I och med helgens resultat behåller Moa ledningen i klassen D 17-18 i Scandic Cup före Tilde Bångman när det återstår en deltävling.

Även Hanna Abrahamsson från Eksjö SOK fanns med på tävlingarna i helgen. För Hanna slutade helgen med en sjunde- och en femteplats vilket gjorde att hon behåller sin andraplats i totalställningen i klassen D 19-20 i Scandic Cup inför sista helgen.

I klassen H 21 lyckades Tom Fahlén från Landsbro IF knipa en tiondeplats under söndagens 30 kilometer.

Till toppen av sidan