Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

E-Sport

Vädret stoppade sportlovsaktiviteter: ”Nu var det vår istället för vinter”

En aktivitet som inte var väderberoende var sagostunden på biblioteket.

Annons

Mildvädret ställde till en del problem för arrangörerna under sportlovet. Flera aktiviteter fick ställas in på grund av snöbrist och svaga isar.

När fritidsledaren Sören "Söppe" Carlsson summerar sportlovsveckan är han ganska nöjd, trots mindre budget och trots det milda vädret.

– Vi har haft ganska bra deltagarantal på de arrangemang som vi har kunnat göra. Det var lite olyckligt med vår snö och våra isar, säger han.

Till Sören Carlssons stora besvikelse kom mildvädret dagarna före sportlovet.

Annons

– Nu var det vår istället för vinter. Många aktiviteter ute fick tyvärr ställas in.

Annons

SOK Aneby har genomfört sina arrangemang, tack vare konstsnön i Bordsjöspåret. Däremot fanns det inte någon is för skridskoåkning eller snö för pulkaåkning i Julabacken.

Inte heller lördagens fiske med Aneby sportfiskeklubb kommer att genomföras.

– Våra isar är tyvärr för bräckliga när det är så här varmt. Säkerheten går såklart först, säger Sören Carlsson.

Fritidsledare Sören Carlsson är nöjd med sportlovsprogrammet, även om en del aktiviteter fick ställas in på grund av snöbrist.

Flera aktiviteter har anordnats inomhus. Biblioteket var välbesökt och barn och unga som är intresserade av datorspel har haft flera alternativ under lovet. Så kallade lan arrangerades Bälaryd, Frinnaryd och Sunhult för ungdomar som vill spela tillsammans.

Mindre pengar

Aneby kommuns program var mindre än på tidigare lov. Under de två senaste åren har svenska kommuner fått ett bidrag för lovaktiviteter som var gratis för deltagarna.

– Förra året hade vi 400 000 att leka med. Det var det som gjorde att vi kunde göra så många arrangemang.

I den senaste riksdagsbudgeten har pengarna för gratis lovaktiviteter tagits bort. Möjligheten finns att bidraget till kommunerna återställs.

Annons

– Jag hoppas på vårbudgeten och att de lägger tillbaka de pengarna, säger Sören Carlsson.

Trots det har Aneby kommun erbjudit flera olika aktiviteter under sportlovet.

– Det är bara att tacka föreningslivet. De gör ett fantastiskt arbete med våra ungdomar. Utan deras hjälp hade det inte sett så bra ut som det gör.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy