Annons

Annons

Annons

Kistegård

Barnen fyllde Kulturhuset

Över 150 barn med föräldrar och pedagoger fyllde upp Kulturhuset på torsdagen när det var barnteater om krokodilen Hugo. Det är Boulevardteatern i Stockholm som är på Smålandsturné med karaktärerna i Mia Nilssons bokserie.

Gustav Lundkvist, Isabell Ström och Elinne Leandersson spelade karaktärerna i Mia Nilssons barnbok Hugo när de hade teater i Kulturhuset på torsdagen.

Det blev både skratt och tårar när barnen fick följa krokodilen Hugo och hans vänner i den svenska skogen. Hugo är en cirkusartist som blir utkickad av en dromedar och hamnar i skogen bland djuren som tycker att han är läskig och annorlunda.

Annons

Annons

– Det riktar sig i första hand till barn i förskolan, tre till åtta år, men passar även ganska bra för en vuxen publik, säger Isabell Ström från Boulevardteatern.

På nuvarande turné har de bland annat besökt Gnosjö, Vetlanda och Eksjö och efter Sävsjö väntade Jönköping och ytterligare ett par stopp på den pågående 14-dagarsturnén.

– Men här har det ju varit ett jättetryck med 150 personer i publiken. Det är jättekul, säger Gustav Lundkvist som spelar krokodilen Hugo.

Över 150 angelägna besökare, såväl barn som vuxna, var på föreställningen.

Sävsjö stadsbibliotek står som arrangörer och biblioteksföreståndare Eva-Lena Andersson är väldigt nöjd med utfallet.

– Det är jätteroligt att det blir ett sådant gensvar när man arrangerar något. Det är en öppen föreställning med 150 platser så alla biljetterna har gått åt, säger hon.

Och även skådespelarna hade roligt med en så engagerad publik.

– Det är det bästa jobbet jag har haft! Vi är en bra grupp och det är kanon att få göra detta, säger Isabell Ström.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan