Annons

Annons

Annons

Annons

Kålgården

Biljätten i Jönköping bygger nytt för 120 miljoner – fler ska anställas

En skiss på hur den nya Audianläggningen kommer att se ut.

Annons

Nu är det klart att bilföretaget Atteviks i Jönköping bygger en ny Audianläggning och investeringen kommer kosta cirka 120 miljoner kronor.

— Äntligen och satsningen kommer att innebära nyanställningar, säger Leif Augustsson, vd för Atteviks personvagnar till Jönköpings-Posten,.

Tidningen har tidigare skrivit om planerna. Efter flera års diskussioner och projektering med flera olika alternativ, exempelvis vid gamla Flygfältet och Solåsen, stor det nu klart att det blir vid anläggningen nära Rocksjön och John Bauersgatan i anslutning till nuvarande anläggning. Audianläggningen ska tillhandahålla försäljning och serviceverkstad i samma hus. Investeringen är på cirka 120 miljoner kronor.

Annons

Annons

— Vi har haft samarbete med kommunen om Kålgårdsområdet och dess framtid och har under många år jobbat med frågan om att förädla våra fastigheter enligt våra märkens standard. Vi har diskuterat flera olika lösningar men hamnat i att vårt affärsläge på John Bauersgatan är det bästa. Vi räknar med att sälja cirka 2000 Audi från nya anläggningen. Ytterligare arbetstillfällen kommer att skapas de kommande åren, säger Leif Augustsson i ett pressmeddelande.

Han berättar att i ett första skede ska den gamla lastbilsanläggningen vid Gamla flygfältet byggas om till personbilsverkstäder. När det är klart rivs nuvarande bilverkstad vid John Bauersgatan för att ge plats åt Audis nya bilhall som ska stå klar om cirka två år.

Leif Augutsson, vd för Atteviks personvagnar är nöjd över den nya satsningen i Jönköping.

Kanske lägenheter

Fastigheten byggs också med förstärkt grundläggning så att det går att omvandla dem till lägenheter eller kontor i en framtid.

— Med detta ger vi vår personal en fin arbetsplats men också för att möta den nya tekniken, digitaliseringen och kommande elbilar med mera Vi har redan förhandstecknat ca 20 st. av nya Audi e-tron som är först ut som ren elbil. Denna modell lanseras under våren 2019.

Annons

Anläggningen kommer även att innehålla virtuella showrooms där man kan se bilarnas olika tillval m.m. via WR-glasögon och stora digitala skärmar.

Stark bilmarknad

— Bilmarknaden är fortsatt mycket stark med en totalmarknad över 340.000 bilar de kommande åren. Vi har under många år varit framgångsrika och beståndet på vägarna är mycket stort som vi måste ta hand om och erbjuda våra servicetjänster.

Annons

Annons

Till toppen av sidan