Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Gott om aktiviteter på sportlovet

Full fart backen under förra årets sportlov. Nu väntar en ny ledighet med många roliga aktiviteter.

Annons

Bara ett par dagar återstår till sportlovet. Skollediga Anebyungdomar har en hel del aktiviteter att välja på.

Kommunens sportlovsprogram är spikat. Fritidsledare Sören ”Söppe” Carlsson är nöjd med vad man har att erbjuda.

– Med tanke på att vi inte fått något statligt bidrag till det här lovet i år var jag lite orolig för att programmet skulle bli lite tunt, men nu finns det ett brett utbud, tycker han och fortsätter:

– Det är föreningarna som gör det stora jobbet på sportlovet. Genom att arrangera aktiviteter får de också en bra chans att visa upp sin verksamhet.

Annons

Annons

Aktiviteter utomhus

Sören Carlsson hoppas förstås att vintern håller i sig även nästa vecka. Som sig bör på ett sportlov finns det en del att göra utomhus.

På måndag och onsdag, till exempel, uppmanas Aneby unga att komma till Jularpsbacken för att åka skidor och pulka samt grilla korv. Samma aktivitet arrangeras vid Sunhults skola.

SOK Aneby inbjuder vid två tillfällen under veckan till skidåkning vid Tallbacken och med möjlighet att låna utrustning. På fredagen i sportlovsveckan kan man ägna sig åt skridskoåkning i Frinnaryd och på lördagen åt vinterfiske.

Bordtennis är ytterligare en fysisk aktivitet som erbjuds och så är det öppet i Furulidsbadet.

Kim Giron var på lanparty i Frinnaryd förra året. Snart får han chansen igen.

På biblioteket arrangeras både skrivartävling, sagostund och pyssel. I Bälaryds bygdegård finns filmvisning och lan på programmet. Lan arrangeras även i både klubbstugan i Sunhult och Frinnaryds bygdegård. Flera bioföreställningar i Konserthuset är också bokade.

Det finns ytterligare aktiviteter som arrangeras av föreningar under sportlovet, men som inte finns med i det officiella programmet.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy