Annons

Annons

Annons

Annons

Tranås centrum

OEM:s grundare Hans Franzén har avlidit: ”Har mer eller mindre levt för OEM”

OEM Internationals grundare och storägare Hans Franzén har avlidit efter en tids sjukdom.

Annons

OEM Internationals medgrundare, storägare och styrelseledamot Hans Franzén har avlidit efter en tids sjukdom.

Det meddelande styrelsen i OEM International i ett pressmeddelande under fredagseftermiddagen.

Hans Franzén blev 78 år och han sörjs närmast av familjen, sin fru, fyra barn och barnbarn.

1974 grundade han det framgångsrika Tranåsföretaget tillsammans med Agne Svenberg och sedan dess har han verkat i olika roller i företaget.

– Som grundare var ju Hans och Agne helt avgörande för OEM:s existens och han har bidragit till att företaget hela tiden funnits kvar i sin hemstad Tranås, säger Petter Stillström, ordförande i OEM Internationals styrelse.

Annons

Annons

Hans Franzén har hela tiden varit aktiv i företaget sedan han lämnade sin vd-post och suttit med som ledamot i styrelsen.

– Jag har haft förmånen att sitta i samma styrelse som Hans under ett antal år och han har haft en tydlig bild om vad OEM ska hålla på med, säger Petter Stillström och fortsätter:

– Hans aktiva bidrag till att göra OEM till det framgångsrika bolag det är i dag kan inte överskattas. Han har varit oerhört engagerad och mer eller mindre levt för OEM.

Nuvarande vd:n och koncernchefen Jörgen Zahlin som möttes av beskedet på fredagsmorgonen.

– Vi har ju vetat länge att Hans varit sjuk, men det klart man blir berörd och ledsen. Han var verkligen en stark personlighet och tongivande som person. Hans och Agne satte grundkulturen i företaget som bolaget byggt vidare på och som bidragit till att så många jobbar kvar länge på OEM, säger Jörgen Zahlin.

Jörgen tog över som vd 2000 (ersatte Agne Svenberg) och han blev koncernchef 2002 när Hans Franzén lämnade uppdraget.

– Hans var min närmaste chef i tio år och jag har haft en löpande kontakt med honom under åren i styrelsen. Han har betytt mycket både för mig och för företaget, säger Jörgen Zahlin.

Annons

Annons

Till toppen av sidan