Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Aneby Centrala öster

Lägret där de unga får åka skidor

Signe Dahl har fått bra fart på skidorna.

Annons

SOK Aneby ser till att unga kommuninvånare kan aktivera sig på lovet. Under tre dagar arrangeras ett skidläger vid Tallbacken.

Signe Appdros klarar backen galant. Ingrid Wretbäck i bakgrunden.

Stafettväxling. Olivia Sundström lämnar över till Ludvig Eriksson.

Hilda Eriksson fick god hjälp av pappa Marcus Gustafsson.

Alma Gustafsson var till god hjälp för Lykke Beckius.

Annons

Annons

Ludvig Eriksson väntar på sin tur.

Färdigåkt för i dag.

Ledaren Helena Andersson med Signe Appdros och Ingrid Wretbäck.

Jonah Ander, en av deltagarna på lägret.

Ola Gustafsson, med ryggen mot kameran, undervisar i utförsåkning.

Thea Dahl och Alma Cedvall på gång.

Skidåkare redo för stafett.

Hampus Fyhr, en av de unga ledarna.

Annons

Flitiga skidåkare, Ebba Thorin, Signe Appdros och Ingrid Wretbäck.

Annons

Konstsnön ger naturligtvis nya förutsättningar. Som tidningen tidigare berättat görs satsningen framför allt för de ungas skull, för att locka dem till skidsporten och för att få behålla dem som redan är aktiva.

På jullovet brukar klubben anordna ett skidläger. Så också i år, med start på torsdagen. under två förmiddagstimmar var det full fart i Bordsjöspåret. Nästan 30 barn och ungdomar kom för att vara med.

– Det är blandat, vi har både nybörjare och sådana som redan nu är aktiva i våra träningsgrupper, säger Maria Rosander, huvudansvarig för lägret.

Fin skiddag

Efter en fantastiskt fin annandag, då massor av folk åkte skidor vid Tallbacken, fick lägerdeltagarna hålla till godo med lite sämre väder.

– Men även om förutsättningarna inte är de bästa är alla superduktiga.

En del av de yngsta deltagarna hade aldrig tidigare stått på ett par skidor. För dem handlade det förstås om de allra mest grundläggande kunskaperna och till en början åkte de utan stavar. Men så småningom fick de även testa att köra i backe. Det klarade de flesta galant, men visst blev det en och annan vurpa. Då var det bra att det fanns vuxna som kunde ta emot.

Ledarna var imponerade över vilka framsteg som gjordes efter bara någon timme. Alla orkade dock inte hålla på i två timmar.

Annons

– Det är lång tid om man bara ska hålla på och åka. Vi hade tänkt att ha en lekyta framför klubbstugan, men för att spara på snön fick skippa det.

Körde stafett

De äldre deltagarna ägnade sig åt mer renodlad träning, där en stafett var ett av inslagen. Det satsades friskt och tävlingsinstinkten fanns där.

Klubbens egna ungdomar hade uppgiften som ledare åt de mer rutinerade skidåkarna.

Annons

– Det har inte varit svårt att få dem att ställa upp, de har anmält sig frivilligt. Några av dem är tränare i vanliga fall, säger Maria Rosander.

Trots mildvädret är ambitionen att hela lägret ska kunna genomföras som planerat. På lördag blir det avslutning med diplomutdelning och någon slags förtäring.

Längre fram får även vuxna chansen att gå i skidskola hos SOK Aneby.

Läs mer: Vill anlägga damm för konstsnö

Läs mer: Nu sprutas det snö

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy