Annons

Annons

Annons

Annons

Skrivelser om halverat bidrag till landsbygdsskolor: ”Låt hela kommunen leva”

Både Adelövs Framtidsgrupp och landsbygdsrådet har skrivit till Tranås kommun med anledning av beslutet att halvera landsbygdsskolornas strukturbidrag.

Annons

Beslutet att halvera strukturbidraget till landsbygdsskolorna i Tranås kommun har vållat en del debatt. Nu har landsbygdsrådet och Adelövs Framtidsgrupp skrivit till kommunen, till viss del förenat med förslag till beslut i kommunstyrelsen.

Med anledning av bu-nämndens beslut att halvera strukturbidraget för landsbygdsskolorna har både landsbygdsrådet och Adelövs Framtidsgrupp författat varsin skrivelse till Tranås kommun. Landsbygdsrådet beskriver bland annat hur viktig skolan är, för att barnfamiljer ska vilja bo och verka på landet.

Annons

Annons

”Tänk långsiktigt och inte bara för stunden! Låt oss jobba för landsbygden och behåll strukturbidraget ograverat! Låt hela kommunen leva!” uppmanar landsbygdsrådet bland annat i sin skrivelse.

Även Adelövs Framtidsgrupp trycker på hur besparingar på viktiga samhällsfunktioner kan få allvarliga konsekvenser för en hel bygd. Framtidsgruppen förstår att nämnden måste göra besparingar med anledning av dess underskott, men ifrågasätter tillvägagångssättet och hur beslutet verkställts.

Slutligen föreslår Adelövs Framtidsgrupp att kommunstyrelsen beslutar att avsätta kommunala tillväxtmedel för att täcka upp det reducerade bidraget under 2019.

Att det genomförs en konsekvensanalys av bu-nämndens beslut att minska landsbygdsstödet, samt att i den kommande kommunvisionen, med handlingsplaner, beskriva hur kommunen i framtiden tänker kommunicera med landsbygdens företagare, föreningsliv och övriga.

Annons

Annons

Till toppen av sidan