Annons

Annons

Annons

Annons

Eksjö centrum

Språkelever bytte klassrummet mot Spanien: "Matvanorna var väldigt konstiga"

De 19 språkeleverna framför Alcazar borgen i Segovia. Med på resan var Algot Sundlöv, Alma Holmqvist Johansson, Casper Felix, Christoffer Martinsson, Ellen Sjöbrink, Elsa Orrby Tillander, Emilia Bogmark, Felicia Dalsjö, Hanna Johannesson, Isak Breivik Brinkhammar, Jasmine Sellmo, Lisa Ullman, Lovisa Karlsson, Marcus Berg, Mika Kindstrand, Moa Friman Jonsson, Robin Wallerman Jokelainen, Simon Gustafsson, Wilma Brunberg samt lärare Monica Karlsson och Emma Garcia Rostedt.

Annons

Språkeleverna, på Eksjö gymnasium, som läser spanska har fått prova på att leva med spanska familjer. De 19 eleverna bytte klassrummet mot en språk- och kulturresa i en vecka till Ávila i provinsen Kastilien och Leon i Spanien.

Eleverna besökte bland annat huvudstaden Madrid under sin språkresa i Spanien.

Flera historiska platser besöktes. Här är den medeltida ringmuren i Ávila.

Eleverna vid Akvedukten i Segovia.

Under sin tid i Spanien fick eleverna bland annat medverka på en språkundervisning med en inhemsk lärare.

Annons

Annons

En av dagarna tillbringade eleverna i Salamanca. Där fick de bland annat titta på katedralen och Spaniens äldsta universitet.

De 19 eleverna som följde med på språkresan var mycket nöjda med alla upplevelser.

De 19 eleverna som följde med på språkresan var mycket nöjda med alla upplevelser.

Eleverna fick bland annat bo spanska värdfamiljer.

Under sin resa fick eleverna bland annat uppleva fördjupade studier i det spanska språket samt kulturella upplevelser som churros, tapas och matlagningskurs.

Under tiden i Spanien fick eleverna bo i spanska värdfamiljer, där deras språkkunskaper sattes på prov.

De fick även göra flera utflykter. En dag vandrade de i Segovias gamla stadsdel. Där fick de uppleva den romerska akvedukten. En annan dag besökte de Salamanca och beskådade bland annat katedralen samt Spaniens äldsta universitet.

Konstiga matvanor

När språkeleverna besökte huvudstaden Madrid fick de en guidning runt kungapalatset Palacio Real de Madrid. De besökte den romersk-katolska katedralen Catedral de la Almudena samt det stora torget Plaza de España.

Annons

Annons

– Kulturen både förvånade och fascinerade mig. Matvanorna var väldigt konstiga och att på kvällarna var hela staden ute och samlade på restaurangerna och torgen som fanns, säger Mika Kindstrand.

Eleven Casper Felix säger att han gillade de fina och anrika byggnaderna som de fick se.

– Speciellt slottet i Segovia tyckte jag särskilt mycket om då jag tyckte historien om slottet var väldigt intressant, säger han.

Prova språket

Det var spanskaläraren Emma Garcia Rostedt som tog med eleverna till Spanien. Hon berättar att resan numera kommer vara ett bestående inslag för eleverna som läser spanska steg 4 eller steg 5 på Eksjö gymnasium.

– Att ha fått vara på plats och se alla historiska platser som vi annars bara läser om i historieböckerna är fantastiskt. Våra elever får möjligheten att prova och se att språket faktiskt bär i mötet med människorna och den spanska kulturen, säger hon.

Annons

Annons

Till toppen av sidan