Annons

Annons

Annons

Annons

Centrala Väster

Kökrock på E4 mitt under rusningstrafiken

Långa köer uppstod på E4:an genom Jönköping och Huskvarna under tidiga torsdagskvällen. Det efter en kökrock nära Asecs.

Annons

På tidiga torsdagskvällen bildades långa köer på E4 i Jönköping. Det efter en kollision mellan två bilar i höjd med Asecs vid 17-tiden.

Köerna var omfattande i bägge riktningarna – men avtog omkring klockan 18.30.

– Under bärgningsarbetet kan det förstås vara svårt att ta sig fram, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson, inledningsvis om situationen.

Olyckan, som i allra högsta grad påverkade flödet i trafiken, inträffade i södergående riktning på E4. Larmet kom klockan 16.52 och flera blåljusenheter kallades.

– Två bilar har kolliderat sedan den bakomvarande inte anpassat avståndet till den framförvarande. En person har bötfällts för oaktsamheten – men ingen person har tack och lov skadats fysiskt i samband med krocken, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson vid regionledningscentralen.

Annons

Annons

LÄS MER: Bilförare började slåss på E4: ”Kunde ha slutat jätteilla”

Kort efter själva olycksögonblicket uppstod långa köer i området, vilka snabbt blev större i och med tidpunktens rusningstrafik när de flesta var på väg hem efter jobbdagen.

– Bägge bilarna måste bärgas från platsen så det kan förstås vara svårt att ta sig fram under en tid, säger polisens Monica Bergström vid klockan 17.

Omkring 18.30 hade köbildningen i bägge riktningarna på E4 lättat, uppgav räddningstjänsten i en kommentar under torsdagskvällen.

Drygt en timme innan nämnda kökrock inträffade, kunde en polispatrull stoppa en taxibil på E4 vid Öxnehaga. Det efter ett bråk mellan två personer på E4 i höjd med östgötska Mjölby.

– Anmälaren ska där ha blivit slagen i ansiktet, hotad till livet och också fått sin bil utsatt för skadegörelse. Någonting ska ha kastats på den, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund om händelsen.

Ingen person kom till skada i samband med olyckan på E4, där det dock blev lång köbildning på torsdagseftermiddagen.

Annons

Till toppen av sidan