Annons

Annons

Annons

Annons

Flisby/Solberga

Nu är älgen Sune är tillbaka i älgparken: ”Väldigt skönt att han är tillbaka”

Nu har en av älgtjurarna återvänt hem till Erik Öster på Skullaryds älgpark. Det är älgen Sune som är hemma, Ragnar är fortfarande ute på fri fot. På bilden är det en av de andra älgarna som finns på Eriks älgpark.

Annons

Nu har älgen Sune återvänt till Skullaryds älgpark. Det är en glad Erik Öster som berättar om att Sune säkert är lika glad han också.

– Det är väldigt skönt att han är tillbaka igen, säger Erik.

Sune är en 17-taggare, som nu är hemma på älgparken i Skullaryd.

I nästan en månad har de två älgarna Sune och Ragnar varit på rymmen från Skullaryds älgpark. Det var efter att en stor gran välte över stängslet till parken som gjorde att älgarna gick utanför inhängningen.

Annons

Annons

Erik Öster äger älgparken och har efterlyst observationer från allmänheten. I söndags fick han ett tips som han kollade upp. Det var i skogarna uppåt Askeryd.

– Det var en man som hade sett honom på sin mark så vi var uppe och tittade i söndags. Då hittade vi honom, men han ville inte komma fram. Så i går (måndags) möttes vi halva vägen. Jag hade med mig kraftfoder i en hink som han kom fram och åt ur. Han kände igen mig, berättar Erik Öster.

För att få hem älgen Sune sövde man ner honom.

– Han är väldigt trött nu. Det är som att han har varit ute och genomfört ett maraton i en månad. Det är skönt att han är hemma igen, och det tror jag att han tycker också, säger Erik.

Men älgkompisen Ragnar är fortfarande ute på fri fot. Erik Öster berättar att den senaste rapporten han fick var att han sågs sydost om Eksjö, utanför Hult.

– Det var ett jaktlag som såg en stor älg där. Det kan mycket väl vara Ragnar. Vi hoppas att få in fler rapporter under veckan. Det är många som har hört av sig. En älg kan gå långt ganska fort. En mil är inte långt för en älg, säger Erik som hoppas på att snart få hem Ragnar till älgparken också.

LÄS MER: Jakten på de försvunna älgarna: "Jag önskar att Ragnar och Sune kommer hem"

LÄS MER: Två tama älgar på rymmen efter stormen

Annons

Annons

Till toppen av sidan