Annons

Annons

Annons

Annons

Hubbarp

Tranås får direktförbindelse till Kastrup

Tore Lindström, vd på Tranås United, är belåten med att Tranås får en direktförbindelse med tåg till Köpenhamn och Kastrup.

Annons

Från och med 2019 får Tranås en direktförbindelse med tåg till flygplatsen Kastrup i Danmark.

Det innebär en restid på knappa tre timmar till Köpenhamn.

– Det är oerhört viktigt för Tranås att ha avgångar som gör det möjligt att pendla till och från storstäder och vi arbetar proaktivt för att förbättra dessa möjligheter. Det här är riktigt glädjande, säger Tore Lindström VD på Tranås United.

Direkttåget till Köpenhamn väntas komma igång i början av 2019.

Resandet ökar

Det är tåget mellan Stockholm och Malmö, som alltså kommer att förlängas till Köpenhamn och Kastrup.

Annons

Annons

– Jag känner inte till avgångstiderna ännu, men givetvis är det här ett stort plus ur näringslivssynpunkt. Det är många företag i Tranås som reser mycket och då finns det ett bra alternativ till Stockholm och Göteborg.

Resandet med tåg från Tranås fortsätter att öka. I dag är Stockholm den överlägset största destinationen från Tranås och cirka 90 procent av resandet med SJ går dit.

Ett stort lyft

Den största delen av resandet gäller morgontågen med avgång 06.28 och 07.04 samt tåget från Stockholm till Tranås klockan 16.38.

– Morgontågen till Stockholm är vi mycket nöjda med. Däremot skulle vi gärna se en förbättring söderut med direktavgångar till och från Malmö för att underlätta för affärsresenärer, menar Tore Lindström, som i dagarna haft diskussioner kring dessa frågor med Petter Essén, affärschef på SJ.

Det nya direkttåget till Kastrup som startar 2019 ser Tore som ett riktigt lyft:

– Tänk att kunna åka från Tranås till New York med ett enda byte. Det är riktigt coolt!

Annons

Annons

Till toppen av sidan