Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

”Största som har hänt mig hittills i min karriär”

Felix Rosenqvist från Värnamo ska köra Indycar nästa år.

Annons

I mars nästa år börjar Felix Rosenqvist från Värnamo en ny era i sin racingkarriär.

Då ska han nämligen debutera i Indycar. Han blir då den förste svensk att köra Indycar sedan år 2005.

26-åringen från Värnamo har skrivit på för toppstallet Chip Ganassi och blir stallkamrat med den regerande mästaren Scott Dixon, som vunnit titeln fem gånger.

"Det här är det största som har hänt mig hittills i min karriär och att påstå att jag är exalterad vore en underdrift. Jag har fascinerats av Indycar så länge jag kan minnas och att få den här chansen tillsammans med Chip Ganassi är en dröm som går i uppfyllelse. Jag är enormt hedrad över att få representera ett av de absolut bästa teamen redan under min debutsäsong", säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Bräck tävlade 2005

Rosenqvist blir den förste svensken sedan 2005 (Kenny Bräck) att tävla i Indycar. Bräck tävlade 2002 för just Chip Ganassi, som har totalt åtta titlar i Indycar.

"Jag är fullt medveten om att jag har massor att lära mig, men jag kunde inte ha bättre förutsättningar. Scott Dixon är den mest framgångsrika Indycar-föraren i modern tid och att få göra det här med honom vid min sida blir både en enorm utmaning och en fantastisk möjlighet."

Felix Rosenqvist blir den förste svensk att köra Indycar sedan 2005. Då var det Kenny Bräck som körde. Bilden är från ett lopp tidigare i år.

Chip Ganassis teamchef och ägare säger så här om Felix Rosenqvist:

"Vi har blivit bekanta med Felix genom de tester han gjort för oss vid ett par tillfällen de senaste åren. Han har imponerat stort på våra ingenjörer och alla andra i teamet. Jag tror att jag talar för väldigt många när jag säger att jag är spänd på att se vad Felix kan hitta på bakom ratten nästa säsong."

Indy 500

Den 10 mars är det debut för Rosenqvist i Indycar, som innehåller 17 lopp i Nordamerika under 2019. Största tävlingen är det klassiska ovalloppet Indy 500 i maj.

"Att jag faktiskt ska köra Indy 500 nästa år har nog fortfarande inte sjunkit in. Det kommer att bli en enorm upplevelse och att stå på startlinjen i ett av toppteamen i det racet känns nästan overkligt."

Annons

Annons

Till toppen av sidan