Annons

Annons

Annons

Annons

Tranås centrum

Förskolegårdar i Tranås kommun ska inte vara offentlig plats

På Junkaremålsskolan har det exempelvis klottrats graffiti.

Annons

Flera skolgårdar och förskolegårdar har utsatts för skadegörelse. Nu vill barn- och utbildningsnämnden införa en lokal föreskrift där förskolegårdar inte ska räknas som en offentlig plats.

Det har kommit till barn- och utbildningsförvaltningens kännedom att en del skolgårdar och förskolegårdar blivit utsatta för skadegörelse och att utomstående personer besökt dessa under verksamhetstid.

När personal försökt att be folk att lämna platsen så har de fått ta emot hot. Med anledning av detta har förvaltningen utrett möjligheten att stänga skolgårdar och fritidsgårdar för allmänheten.

Annons

Även brandtillbud

Enligt Leif Andersson (C), barn- och utbildningsnämndens ordförande, så är det framför allt Skogsgläntan, Tallbacken och Junkaremålsskolan som blivit utsatt.

Annons

Nämnden har beslutat att förskolegårdar inte är en offentlig plats.

– De är väldigt tydligt inhägnade och det har varit skadegörelse, även brandtillbud på Skogsgläntan, förklarar Leif Andersson.

Han berättar att förskolegårdarna i övrigt har varit populära bland Tranås barnfamiljer.

– Så det är tråkigt när det blir så här.

Beslut i fullmäktige

I och med att detta är lokala föreskrifter så ska det upp i kommunfullmäktige för antagande.

– Sedan måste vi ha en bra dialog, då ungdomarna behöver ha en plats att vara på. Det är tydligt att mötesplatserna inte räcker.

I detta ska därför en dialog föras med kultur och fritid, samt och teknik och grifte.

– I enlighet med ett förslag från Socialdemokraterna så tas det här beslutet för ett år, sedan ska det utvärderas hur vi går vidare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan