Annons

Annons

Annons

Tranås centrum

Stor insamlingsdag för Världens barn

Text

På lördag är det dags för höstfestival och den stora insamlingsdagen för ”Världens barn”.

Förra året samlades det in 187 900 kronor totalt i Tranås, vilket är drygt tio kronor per invånare.

Carina Bergman, Mattias Enell, Inger Edén, Fredrik Hesselblom, Maria Broman och Pär-Anders Davidsson är med och arrangerar Världens barn-insamlingen i Tranås.

– Ett mål mat i Uganda kostar endast fem kronor och alla kan vara med i insamlingen. Varenda Tranåsbo har råd att bidra, säger Inger Edén i Brunnsparkskyrkan.

Annons

När Världens Dag anordnas på lördag skapas en rad aktiviteter för alla åldrar på torget, utmed Storgatan och i butiker runt om i Tranås.

Annons

Arrangörer är Tranås Handel, Svenska Kyrkan, Brunnsparkskyrkan och Röda Korset som tillsammans med olika föreningar gör en gemensam satsning för att samla in pengar.

Det är ett sätt att stödja Radiohjälpens nationella insamling för utsatta barn.

Konsert med barnkör

Arrangemanget avslutas med en stor konsert i Brunnsparkskyrkan där en barnkör deltar med sång och musik.

Maria Broman och Mattias Enell från Svenska kyrkan leder kören med barn från Kulturskolan, samt elever från årskurs två och tre från kommunens alla skolor.

– Förra året hade vi 50-60 barn som deltog i kören och det får gärna vara ännu fler i år. Under våren och hösten har vi besökt alla skolor och övat tillsammans, berättar Maria Broman och Mattias Enell, som även utlovar en minikonsert på torget.

Hoppar in pengar

Precis som tidigare år finns det en hoppstation på torget. Ju fler hopp, desto mer pengar skänker sponsorer, vilket tidigare år har gett cirka 40 000 kronor till insamlingen.

– Vi samlar in pengar till Världens barn under hela året, men det är här är den stora insamlardagen som i regel brukar inbringa runt 100 000 kronor, säger Pär-Anders Davidsson, vd i Tranås Handel.

Fredrik Hesselblom i Svenska Kyrkan är konferencier på torget och han har hand om en upplevelseauktion, där man kan lägga bud på biljetter till olika aktiviteter.

Annons

Det blir underhållning från scenen med bland annat en mannekänguppvisning. Världens kvinnor säljer mat från olika delar av världen som går till insamlingen, det sker utdelning av godis som skänks av kommunen och på torget finns även en pantburksinsamling, en släpkärra som ska fyllas med burkar och Pet-flaskor.

– Det är många som vill engagera sig i insamlingen och det är fullt med aktiviteter.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan