Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Aneby Centrala öster

"En signal från väljarna"

Med 164 kryss fick Arijana Jazic (S) flest personröster i Aneby.

Annons

Socialdemokraterna gjorde inte något bra val, men de är fortfarande det största partiet i kommunen. Flest personvalsröster av alla politiker fick Arijana Jazic (S).

– Jag är jättestolt och glad att jag har fått det förtroendet, säger hon.

Drygt 2000 Anebybor valde att personvalsrösta i kommunvalet. Det innebär att 44,56 procent av väljarna satte ett kryss för sin kandidat.

Flest personkryss av alla kommunpolitiker fick Arijana Jazic (S) med 164 röster. Hon är stolt och glad för resultatet.

– Det visar att det finns ett stort förtroende för mig, det känns bra. Jag ska verkligen se till att stå upp för det, säger hon.

Annons

Arijana Jazic kan glädja sig för personkryssen, men stödet för hennes parti gick tillbaka.

Annons

– Vi tappade två mandat, det var inte roligt. Vi hade hoppats på att åtminstone få behålla dem. Vi får titta på och göra en utvärdering av resultatet.

Personkryss kan göra skillnad inom partigruppen om en kandidat längre ned på listan får många kryss. Däremot tror inte Arijana Jazic att personvalsrösterna får någon större betydelse för förhandlingarna i kommunledningen som nyligen har påbörjats.

– Jag tror inte det. Men det får framtiden utvisa, det återstår att se, säger hon.

Först och främst är personvalsrösterna en viktig signal från partiets egna väljare.

– Det är en indikator för vem du vill ska företräda dig, säger Arijana Jazic.

Bästa laget

Näst flest personröster i Aneby fick Kristdemokraternas Bengt Samuelsson med 119 kryss. Partiets förstanamn, Irene Oskarsson, fick 79 röster.

Störst andel av sitt partis röster fick Liberalernas förstanamn, Jimmy Ekström. Med 76 personröster mottog han drygt 28 procent av partiets röster.

Beata Allen, Centerpartiets nya förstanamn, fick 107 personkryss.

– Jag är jättestolt och ödmjuk för resultatet. Det är stort. Det är en signal från väljarna att de tror på vårt parti och på mig som person, säger Beata Allen.

Efter Jazic (S) och Samuelsson (KD) var Centerpartiets nya förstanamn, Beata Allen, bäst i Aneby med 107 personröster.

Annons

Annons

Förhandlingar om de viktiga presidieposterna pågår för närvarande. Beata Allen tror inte att de påverkas av personkryssen.

– Det handlar om att sätta samman det bästa laget, att se varandras styrkor och kompetenser. De är duktiga och engagerade politiker allihop, säger hon.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy