Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Partiet som siktar mot fullmäktige

Kandidater till fullmäktige. Fr v Roger Gillberg, Catharina Gunnarsson, David Spånberger, Karin Lindén, Isak James och Gunnel James.

Annons

Kristna värdepartiet siktar mot kommunfullmäktige i Aneby. Till de lokala valfrågorna hör bland annat livskunskap i skolan och att det inrättas en stödgrupp för människor i nöd.

Kristna värdepartiet har funnits i drygt fyra år och ställde upp i valet till kommunfullmäktige i Aneby även 2014. Även om det inte blev så många röster för partiet fick man, procentuellt sett, det bästa valresultatet i Sverige. I maj i år höll partistyrelsen kongress i Aneby.

Annons

I elfte timmen presenterar den lokala avdelningen en lista med sex kandidater, lika många kvinnor som män, till kommunfullmäktige. Den toppas av Roger Gillberg. Tillsammans med David Spånberger, tredjenamn, redogör han för Kristna värdepartiets lokala valmanifest.

En önskan är att det görs en riskanalys av färdvägen till Furulidskolan för Anebyortens mellanstadieelever.

– Skolfrågan var upp i förra valet. Vi var emot det nya skolbygget på Furulid, därför tycker vi att det är så viktigt med en analys, säger duon.

Annons

Undervisning livskunskap i skolan är en annan viktig fråga för partiet, liksom att man vill inrätta en lokal stödgrupp för människor i nöd, till exempel den stora grupp som har psykiska problem.

Att kommunen upplåter lokaler för skapandet av ett allaktivitetshus står också på önskelistan.

– Men det ska inte enbart vara för unga, vi tror att det behövs för alla åldrar.

Dementerar rykte

Inför valet vill Kristna värdepartiet ta avstånd från ett rykte som enligt dem florerar i Aneby. Det handlar om att partiet skulle vara fientligt inställt till muslimer.

De tror att det har sitt ursprung i ett uttalande som partiledaren Mats Selander gjorde i samband med nämnda kongress. Han ska då ha sagt att partiet är kritiskt till utomeuropeisk och i synnerhet muslimsk invandring och att man egentligen vill ha nolltolerans.

Det är ett uttalande som enligt Gillberg och Spånberger blev felaktigt.

– Vi vill absolut inte skicka hem våra muslimska invandrare, däremot vill vi ha nolltolerans mot en glidning mot sharialagar i Sverige.

Annons

– Men vi vill ändra systemet, så att det blir lättare att söka asyl i Sverige. Då ska det dock finnas en gräns för hur många människor vi kan ta emot.

Läs mer: De tar avstånd från partiidéer

Läs mer: Partiet strävar efter abortförbud

Läs mer: Nytt parti utmanar KD

Annons

Annons

Till toppen av sidan