Annons

Annons

Annons

Tranås centrum

Ridklubb ber kommunen om hjälp

Stor brist på hö har gjort att Tranås Ridklubb nu ber kommunen om ekonomisk hjälp.

– Jag hoppas vi får hjälp, för vi måste rodda igenom det här, säger David Brickarp, ordförande i Tranås Ridklubb.

David Brickarp, ordförande i Tranås Ridklubb, tillsammans med ridlärare Fia Harrysson och hästen Sigge, hoppas på en lösning.

På grund av den varma och torra sommaren har foderpriserna stigit runt om i landet. En av många drabbade är Tranås Ridklubb som nu önskar ett särskilt bidrag på drygt 100 000 kronor för att rädda upp ekonomin.

Annons

Annons

– Vi klarar oss bortsett från ekonomin. Det är en av de största kostnaderna vi har, säger David Brickarp, ordförande för Tranås Ridklubb.

Ridklubben är kund hos en företagare som odlar foder till försäljning. Eftersom klubben är återkommande har de också fått tag på hö det här året från samma säljare.

– Vi har löst det, men på ett dyrt sätt.

Bristen på hö har gjort att priserna stigit. De drygt 100 000 kronor som klubben sökt är prislappen som syns utöver klubbens satta budget. Klubben försöker ordna situationen själva också, men det är svårt.

– Vi sparar in så mycket vi kan. Kan vi få stöd från kommunen är det bra, parallellt med andra aktiviteter, säger David Brickarp.

– Jag hoppas vi får hjälp, för vi måste rodda igenom det här.

Frågan är inte behandlad av kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott, varför nämnden inte kunde fatta något beslut i veckan.

Just nu ligger ärendet på förvaltningens bord, som förhoppningsvis kan tas upp i arbetsutskottet nästa vecka, konstaterar Kurre Carlson (L), ordförande i nämnden.

– Vi har förståelse för att de har ett brydsamt läge. Det är svårt på många håll i landet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan