Annons

Annons

Annons

Ekmarksberg

Politikerna rosades under panelutfrågning

Text

En ros för varje "rätt" svar.

Naturskyddsföreningen hade ett annorlunda upplägg när politikerna bjöds in till panelutfrågning om miljön.

Naturskyddsföreningens politikerutfrågning lockade närmare 100 personer.

Alla åtta partierna var representerade. Här är det kommunalrådet Anders Wilander (M) som svarar på en fråga.

Märta Svärd, ordförande i Naturskyddsföreningen och Lasse Johansson, konferencier, var nöjda med kvällen.

Det blev många "rätt" svar och vaserna med rosor var mot slutet välfyllda.

Annons

Annons

Miljöfrågorna och klimatförändringar har efter den extremt varma sommaren fått extra hög status i slutspurten inför valet.

Det märktes på det stora intresset när de lokala politikerna skulle frågas ut. Det kom närmare 100 personer till församlingshemmet, en bra bit över arrangörernas förväntningar.

– Naturskyddsföreningen riks har ett valprojekt för att föra fram miljöfrågorna inför valet, berättar Märta Svärd ordförande i Tranås. Vi har exempelvis stått på torget och nu har vi den här utfrågningen.

Alla svarade ja

Hon gladdes över det stora intresset. Inte bara från publiken.

– Alla åtta partierna svarade ja direkt om att få komma hit.

Kvällen bjöd alltså på ett litet speciellt upplägg, där man hade tio förutbestämda frågor som politikerna skulle svara på.

"Rätt" svar, enligt Naturskyddsföreningen, gav en ros.

Många rosor

Om det berodde på att det snart är val eller om politikerna i Tranås är extra miljövänliga är svårt att säga. Men Lasse Johansson, som var både konferencier och rosutdelare, hade fullt upp. När kvällen var slut var det i princip också slut på hans rosor.

Frågorna var lokala och handlade bland annat om den planerade gruvdriften vid Norra Kärr, höghastighetsbanan med sträckning över sjön Sommen, strandskyddet runt Sommen, avverkning i kommunens naturreservat och utveckling av cykelbanor.

Annons

I flera av frågorna var partierna helt överens. Dock skiljde det, som väntat, en del när det gällde eventuellt bostadsbyggande i Ekmarkspark och sträckningen för en höghastighetsbana.

Annons

"Trevlig kväll"

– En trevlig kväll, men man skulle önska att deltagarna i panelen varit mera ärliga och inte svarat som Naturskyddsföreningen ville, tyckte Mikael Stenquist (S).

Anders Wilander (M) var inne på samma linje.

– Men kul att så många kom och man märker ju att de här frågorna engagerar många.

Även Mikael Stenquist gladdes åt det stora intresset.

– Fast jag saknade de yngre i publiken. Vi pratar om ungdomars framtid och då är det tråkigt att de inte är med och formar den.

Lasse Johansson delade som sagt ut många rosor under de två timmarna. Mest till Karin Sissek, Vänsterpartiet, som faktiskt kunde gå hem med tio rosor (full pott).

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan