Annons

Annons

Annons

Annons

Tranås

En till sjukhus efter stort ungdomsbråk

Hanna Grelsson, Emma Bratt och Ing-Marie Jonsson

Text

Polisen arbetade intensivt i Tranås under lördagskvällen. Flera bråk pågick samtidigt. Vid 22-tiden tros en person ha blivit knivskuren.

– Det uppges att en person har blivit knivskuren, sa Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Det var en väldigt stökig lördagskväll i Tranås. Ungdomsverksamheten Epic arrangerade Tranås Ungdomsfestival i stadshusparken och många var ute och rörde sig på stan.

– Det pågick bråk mellan flera ungdomar vid vilket kom till oss vid 22.20. Bland annat vid Tingsvägen och på en privat fest där. När vi kom var det lugnt men nu vid 23.45 har det börjat igen. Bråken böljar fram och tillbaka, sa Lars-Göran Nilseryd.

Annons

Annons

Det finns även uppgifter om ett storbråk och eventuell knivskuren person vid Storgatan.

– Det är ett pågående ärende som jag inte kan kommentera så mycket om ännu. En person blev påhoppad av andra och har förts till sjukhuset med skador som kan vara knivskador. Vi är på väg till sjukhuset och ska höra personer för att reda ut vad som har hänt, uppgav Nilseryd under lördagskvällen.

Under söndagsmorgonen konstaterade polisen att det var en man i 20-årsåldern som fått föras till sjukhus på grund av skärskador av ett tillhygge. Preliminärt ska personen inte vara allvarligt skadad.

– Vi har inlett en förundersökning om grov misshandel, sa Björn Öberg, presstalesperson på Jönköpingspolisen, vid 8.30 tiden på söndagsmorgonen.

Ett trettiotal personer ska ha befunnit sig på platsen där bråket ägde rum. Hur många av dessa som deltog är i nuläget oklart. Polisen vet dock att det ska vara ungdomar i 20-årsåldern inblandade i bråket.

– Just nu jobbar vi med att försöka få en så klar bild som möjligt av vad som har hänt, uppgav Björn Öberg, presstalesperson på Jönköpingspolisen under söndagsmorgonen.

Det skulle under söndagen hållas förhör med vittnen.

– Den drabbade var för berusad för att kunna förhöras under natten, men förhoppningsvis har man kunnat göra det vid det här laget, säger Björn Öberg vid 12-tiden.

En teknisk undersökning är gjord.

Annons

Annons

Till toppen av sidan