Annons

Annons

Annons

Mellangården/Östersand

Nördcon för alla som gillar cosplay och spel

Text

Intresserad av cosplay eller undrar vad det är för något? Då finns chansen att bekanta sig med denna hobby. På lördag anordnas Nördcon i Vetlanda.

Mattias Nilsson och Alexander Segerblom hoppas att många hittar till Nördcom i Norrgårdshallen på lördag.

Så här såg bland annat Mattias Nilsson och Alexandet Segerblom ut i Linköpings stora cosplaykonvent för två veckor sedan.

Cosplay är en form av performance där deltagare klär ut sig i dräkter och accessoarer för att föreställa en specifik figur eller idé. Denna hobby växer i Sverige och i Vetlanda finns ett tiotal personer som sysslar med cosplay. Här har föreningen Vetlanda cosplay hittat på konvent tidigare men i år slår man på stora trumman och hyr Norrgårdshallen hela lördagen.

Annons

– Vi kallar det Nördcon för att vi har ett speciellt intresse som vi riktar in oss på, säger Alexander Segerblom.

Annons

Testa på

Utöver cosplay är det figurspel och brädspel i fokus. Besökarna får testa på VR-glasögon och olika spel. De får testa på Warhammer. Magic och TV-spel men också delta i kostymtävling för vuxna och barn och kolla på duktiga tecknare. Café och livemusik blir det också.

– Vi hoppas det kommer folk från hela länet. Vi vet att det kommer några från Jönköping, Ulricehamn och Halmstad. Vi vill att så många som möjligt kommer och tittar, säger Mattias Nilsson.

Entrépriset är lågt satt till vuxna och för barn under 16 är det gratis inträde. Som cosplayintresserad kan man åka på event två gånger i månaden från maj månad fram till oktober. Mattias och Alexander besökte det stora i Linköping för två veckor sedan och Alexander tävlade med sin Totoro-dräkt i nybörjarklassen.

– Det är en figur från Japan, en anima-figur, och jag vann. Jag har vunnit två priser med den dräkten.

Varmt i tjock dräkt

Det är en tjock dräkt som han gick runt med i Linköping i över 30 graders värme. Mattias svettades i sin Warmachine-dräkt. Men det är värt det, menar de båda.

– Totoro pratar inte och det var svårt att hålla tyst när alla kom fram och ville prata. De var nyfikna på hur jag såg ut. Anledningen till att man gör det här är för att man ser hur glada barnen blir, säger Alexander.

Mattias håller med. Inte bara barn fascineras utan också vuxna kommer fram och vill bli fotade tillsammans med den välkända Marvel-figuren. Alexanders vinnardräkt kommer att ställas ut för beskådning på lördag.

Det är de själva som skapat sina dräkter. Numera håller Vetlanda Cosplay och Vetlanda Spelförening till i NBV:s lokal. Där anordnas också kurser där deltagarna skapar sina egna dräkter.

Nästa år hoppas Mattias och Alexander att Nördcom blir än större.

– Då hoppas vi på två dagar med övernattning. Vi behöver ha kommunen med oss på detta, säger Alexander.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan