Annons

Annons

Annons

Annons

Junkaremålen

Skadegörelse och klotter vid förskola

Niklas Odeheim, fastighetschef på Tranåsbostäder AB, är bekymrad över att Skogsgläntans förskola ständigt har drabbats av skadegörelse och nedskräpning.

Annons

Den nya förskolan Skogsgläntan vid Råsvägen har ständiga problem med skadegörelse och nedskräpning.

Det har blivit ett tillhåll bland ungdomar på sena kvällar och nätter.

Här är ett lekredskap vid förskolan som gått sönder och måste lagas.

Undergången vid järnvägen har råkat för klotter.

Det har klottrats på flera av väggarna vid järnvägsstationen.

Niklas Odeheim ser över skadorna på ett av lekredskapen.

Annons

Annons

– Det är verkligen illa. Barnen ska inte behöva gå runt bland fimpar, trasiga burkar och flaskor med risk att de skär sig, suckar Niklas Odeheim, fastighetschef på Tranåsbostäder.

Hängrännor och ljusarmaturer har plockats ner och även tekniska installationer med ljusgivare och temperaturgivare har förstörts.

Trasiga lekredskap

Fastighetsägaren har varit tvungen att kedja fast bord för att de inte ska kunna flyttas och ställas ovanpå varandra till att klättra upp på taken.

– Vi har fått sanera klotter lite till och från och det har varit ett återkommande problem att lekredskapen gått sönder. Det är jättetråkigt att ungdomar ska sitta där och skräpa ner och förstöra grejer. Det kostar kommunen en hel del pengar att återställa, skattemedel som drabbar alla.

Förskolan invigdes i slutet av augusti 2017 och problemet med nedskräpning och skadegörelse har pågått under en lång tid.

– I vintras var det inte så skönt att sitta där och då minskade skadegörelsen drastiskt, men nu är det nästan dagligen någonting som vi måste åtgärda. Det kostar både tid och pengar.

Väktare patrullerar

– Vår vaktmästare lägger ner ett stort arbete och vi försöker vara där och städa så ofta som vi kan, även personalen röjer dagligen. Vi har lagt ner nästan hela vår skäl i bygget av förskolan och det särskilda boendet.

Annons

Väktare patrullerar dagligen i området och även räddningstjänsten och polisen är medvetna om problemet.

– Väktare hjälper för stunden, men annars är det svårt att säga exakt vad som krävs för att komma åt problemet. Jag vädjar till alla föräldrar att de frågar sina barn var till håller till på kvällarna, problemet kanske är att ungdomarna inte har någon annanstans att vara.

Klotter vid järnvägen

Även undergången vid järnvägsstationen har drabbats av omfattande klotter.

– Vi har beställt sanering och även där har kommunen fått bekosta en hel del pengar i onödan, säger Niklas Odeheim.

Annons

Annons

Till toppen av sidan