Annons

Annons

Annons

Annons

Eksjö

Rikskända Bullerbyhuset har sålts för miljonbelopp

Annons

Det kända Bullerbyhuset har sålts. Efter att Astrid Lindgrens värld fått avslag om att ärva huset, gick det röda torpet i ”Mellangården” från Astrid Lindgrens klassiker ”Alla vi barn i Bullerbyn” för en miljon kronor mer än begärt.

I maj förra året lades ”Bullerbyhuset” ut till försäljning. Det var det röda torpet i Mellangården, där Lisa, Lasse och Bosse bodde tillsammans med sina föräldrar i Astrid Lindgrens klassiker ”Alla vi barn i Bullerbyn”. Prislappen var då 850 000 kronor för det 85 kvm stora huset, som innehöll tre rum och kök.

Annons

Annons

Enligt Vimmerby tidning, stoppades dock försäljningen på grund av att Astrid Lindgrens värld ville ärva huset. Lindgrens pappa, Samuel August växte nämligen upp på Sevedstorp, och platsen har varit en betydande inspirationskälla för Astrid Lindgrens verk. Parken hade då planer på att förvalta och återställa Sevedstorp till original skick, uppger Vimmerby tidning.

Men Astrid Lindgrens värld fick avslag på sin ansökan och Sevedstorp las ut till försäljning för andra gången i juni i år. Nu är det röda torpet sålt.

Och inte bara det, Sevedstorp gick för en miljon kronor mer än begärt utgångspris. Om det beror på betydande kulturvärde eller det stora medieintresset som har varit kring Sevedstorp framkommer inte.

Det finns inte heller några uppgifter kring vem det är som har köpt det kultförklarade röda torpet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan