Annons

Annons

Annons

Annons

Göteborg

Så blir Lisebergs nya skrytsatsning: ”Finns inget liknande i norra Europa”

Inomhusanläggningen planeras bli hela 1 700 kvadratmeter.

Annons

I samband med två jubileum gör Liseberg sin största satsning någonsin. Man ska bygga en gigantisk vattenpark och ett familjehotell. Projektet beräknas vara klart år 2023.

I början av 2018 gav kommunstyrelsen klartecken till projektet – som ska börja byggas i början av 2019. Projektet beräknas vara klart 2023 i samband med Göteborgs 400-årsjubileum och Lisebergs 100-årsfirande.

Äventyrsbadet ska inkludera hela åtta upplevelsepooler, tio vattenrutschkanor, två vattenlekplatser, relaxområden och en restaurang. Man beräknas kunna ta in 2 800 gäster samtidigt.

Annons

– Det finns inget liknande i norra Europa i dag. Det är 1 700 kvadratmeter inomhusanläggning med vattenattraktioner av olika slag. Det kommer bli inomhusstränder, någonting både för de som vill ha någonting häftigare och utmanande och de barnfamiljer som bara vill plaska i vattenbrynet, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg, till Aftonbladet.

Annons

Hotellet ska ha ett genomgående tema.

Hotellet – som planeras ha 453 rum – ska ha temat ”Ostindiska Kompaniet” som var ett svenskt handelskompani i Göteborg från 1731. Man kan bland annat bo i ett rum med pirattema.

– Det här är ett upplevelsehotell. Det är ett hotell som är starkt dramatiserat både vad gäller gemensamma utrymmen och rummen. Det kommer kännas som man bor på en båt eller förflyttas till en historisk plats, starkt dramatiserat, säger Julia Vasilis.

Hotellet – som planeras ha 453 rum – ska ha temat ”Ostindiska Kompaniet”.

Liseberg hoppas att både vattenparken och temahotellet kommer att bli attraktivt för turister i hela Sverige, men även från grannländerna.

– Med kombination av den befintliga nöjesparken kommer det bli en helhetsupplevelse, säger Julia Vasilis.

Annons

Annons

Till toppen av sidan