Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Aneby

Högre bot än väntat för felparkerare: "Inte så att vi hittar på egna priser"

Den första september tar Securitas över kontrollen av Aneby bostäders parkeringsplatser.

Annons

Den första september tar Securitas över kontrollen av Aneby bostäders parkeringsplatser och boten för felparkerare blir högre än tidigare tänkt.

Intresset att hyra parkeringsplatser för Aneby bostäders hyresgäster har varit stort berättar Jens Larsson, vd för Aneby bostäder.

– Redan idag är vi igång och jag har skrivit på många kontrakt. Just nu skulle jag säga att vi hyr ut cirka 380 parkeringsplatser av ungefär 400, säger han.

I dagsläget arbetar Securitas med att säkerställa att alla parkeringsskyltar är korrekta och arbetet med kontroll av parkeringsplatserna sköts just nu av Aneby bostäder. Den första september kommer Securitas att ta över arbetet och utfärda böter till felparkerare.

Annons

Annons

– Tanken var att Securitas skulle ha tagit över tidigare, men det har varit ett stort jobb att skylta upp så att vi följer lagar och regler, förklarar Jens Larsson.

Högre p-bot än väntat

Nu är det även klar att boten för felparkerare blir högre än planerat. I en tidigare intervju med tidningen var tanken att boten skulle landa på mellan 100 till 300 kronor, men nu berättar Jens Larsson att den blir högre än så, nämligen 500 kronor.

– Det var tänkt att kostnaden skulle bli lägre, men vi följer Aneby kommuns priser. Det är inte så att vi hittar på egna priser.

De nya intäkterna kommer till stor del att gå till underhåll av parkeringsplatserna.

För serviceboendet Antuna kommer inga parkeringsplatser att hyras ut. Jens Larsson menar att boendet har mycket personal och besökare som behöver ha tillgång till platserna.

Där emot kommer parkeringsplatser att hyras ut vid trygghetsboendet Druvan.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy