Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

Efterlängtad seger för Nässjöföraren

Nässjö MK–föraren Johan Axelsson slog till med ett kanonrally när tävlingen Skilling 500 avgjordes under helgen.

Annons

Han har tvingats bryta flera tävlingar under våren med tätkänning.

I Skillingen 500 lossnade det för Johan Axelsson som knep en klasseger.

– Fruktansvärt roligt, säger Nässjö MK–föraren.

Att Nässjö MK:s Johan Axelsson är snabb och gasglad har han visat många gånger genom åren. Inte minst när det har vankats tävlingar kring hemmatrakterna.

Den här våren har det dock gått aningen tyngre för Axelsson som har fått bryta flera av de tävlingar han ställt upp. Under helgen fick han dock till en riktig fullträff när Skillingen 500 avgjordes under lördagen.

Annons

I klassen för A-förare trimmade bilar, 2WD, segrade välförtjänt tog Axelsson välförtjänt hem segern med Henrik Söderkvist som kartläsare. Duon vann två sträckor och hade inför sista sträckan en ledning på 1,4 sekunder till Jonas Åkesson/Mathias Bengtsson från Karlskrona. Ett litet misstag och en sväng ner i diket för Jonas gjorde att Johan Axelsson och Henrik Söderkvist kunde ta en efterlängtad seger.

Annons

–Verkligen fruktansvärt roligt att äntligen få fullfölja med en seger. Har brutit i topplacering flera gånger under våren så det här känns jätteroligt, säger en glad Johan Axelsson i arrangörsklubbens pressutskick.

Snabbast totalt runt de fyra specialsträckorna var annars Stoffe Nilsson med kartläsaren Jesper Johansson från Hässleholm. Han vann alla sträckor och segermarginalen till tvåan Robin Adolfssoon/NicklasOttosson, Växjö blev till slut strax över 30 sekunder.

Lokala klassegrare blev det även i A-förare grupp E där Vetlanda RRC-ekipaget med Stefan Ottosson och Sofie Adolfsson knep segern.

Tävlingen ingick i Sydsvenska Mästerskapet, Sydsvenska Rallycupen, SSRC, samt i Smålands,Gotlands och Södras DM.

Annons

Annons

Till toppen av sidan