Annons

Annons

Annons

Annons

Bodafors

Godståg började brinna – storstopp i trafiken

Annons

Just nu är det kraftiga förseningar i tågtrafiken. Vissa avgångar har också ställts in.

Det sedan ett godståg börjat brinna utanför Bodafors på söndagen. Godset bestod i sin tur av timmer, vilket gav räddningstjänsten flera timmars arbete också eftersom mindre bränder uppstod längs rälsen.

Annons

Annons

Tågtrafiken mellan Nässjö och Stockaryd, Stockholm och Malmö samt Växjö och Jönköping påverkas, uppger Trafikverket i ett pressmeddelande. Larmet om det brinnande godståget inkom klockan 13.16 under söndagen.

– Det är ett så kallat öppet tåg med timmer på. Det har börjat brinna i en av timmervagnarna, ungefär mitt i, säger räddningsledare Michael Carlsson i en tidig kontakt.

Tågen stod inledningsvis helt stilla på Södra Stambanan mellan Nässjö och Stockaryd. Det resulterade i sin tur i att kraftiga förseningar uppstod för tåg mellan Stockholm och Malmö samt Jönköping–Växjö via Nässjö.

Krösatågen ställdes senare in mellan Växjö och Nässjö. På sträckan mellan Malmö och Stockholm, ersätts Snälltåget av bussar mellan Alvesta och Nässjö.

Det är ännu oklart vad som har orsakat bränderna.

Räddningsenheter från Nässjö, Bodafors och Eksjö var involverade i släckningsarbetet och ett tiotal brandmän var på plats för att släcka branden.

Annons

– Vi betraktar branden som släckt. Vi har gjort vår del av arbetet och nu är det Trafikverket som tar över, säger Michael Carlsson vid 18-tiden på söndagen.

Annons

Hos Trafikverkets pressjour säger man följande:

– På grund av branden har en elledning till tågtrafiken bränts av, säger Deisi Sundin, presskommunikatör.

I nuläget vet inte Trafikverket hur många tåg eller resenärer som är drabbade. Men insättning av en ny elledning och bogsering av godståget förväntas påverka tågtrafiken fram till på måndag.

– Vi hänvisar till respektive tågbolag för mer information. Det är upp till SJ och Krösatåget att sätta in ersättningsbussar, säger Sundin.

Annons

Annons

Till toppen av sidan