Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Aneby

Centerns lista för kommunen

Centerpartiet satsar framåt i Aneby: Carina Lindefalk, Lars-Inge Hansson, Beata Allen, Peter Lindahl och Tobias Kreuzpointner.

Annons

Eftersom Lars-Erik Fälth har valt att trappa ned sitt politiska engagemang får Centerpartiet ett nytt förstanamn i Aneby. Beata Allen toppar listan och vill förvalta föregångarens arv för att fortsätta utveckla kommunen.

– Vi vill ha ett öppet och välkomnande samhälle i Aneby, säger Beata Allen.

Lars-Erik Fälth (C) har varit kommunstyrelsens ordförande under de senaste sexton åren. När han väljer att ta ett steg tillbaka för att istället bli fritidspolitiker, blir Beata Allen partiets förstanamn i Aneby.

Hon och partikollegorna lyfter fram Fälths insatser för kommunen, inte bara i kommunstyrelsen utan genom årtionden av politiskt engagemang.

Annons

– Att efterträda honom innebär stora krav på att förvalta arvet, att fortsätta att driva och utveckla Aneby i samma riktning, säger Beata Allen.

Annons

Hon får stöd av en lista med stor geografisk spridning.

– Vi känner oss väldigt trygga i Beatas händer. Hon är som klippt och skuren för det här jobbet, säger Carina Lindefalk som är relativt ny i politiken och gick med i partiet för ett år sedan.

Carina Lindefalk finns med som femte namn på kommunlistan, men står också på plats fyra för Centerpartiet i regionvalet.

– Jag kände ett ansvar för att engagera mig, inte bara tycka saker. Humanismen i Centern är viktig. Sedan var det framför allt i regionsarbetet som jag tyckte att partiet hade de bästa förslagen och jag kände: det här kan jag stötta, säger hon.

Centerns hjärtefrågor

Centerpartiet är av tradition mycket starkt i Aneby. De vill fortsätta att arbeta med partiets hjärtefrågor, som en levande landsbygd, valfrihet och ett tydligt miljö- och hållbarhetsperspektiv.

– I Aneby har vi alltid haft en hög ambitionsnivå, säger Beata Allen om kommunens miljöarbete.

Ett ämne som kan väcka debatt är synen på strandskyddet. Centerpartiet vill ta bort det i sin nuvarande form för att ge kommunerna större möjlighet att fatta egna beslut.

– I Aneby har vi 70 sjöar och 200 kilometer strand. Det finns utrymme för att både utveckla och skydda, säger Tobias Kreuzpointner.

Enig kommun

Det råder ofta stor samstämmighet under debatterna i kommunfullmäktige i Aneby.

Annons

Annons

– Sverigedemokraterna lyser med sin frånvaro. Generellt har vi en väldigt bra samsyn i kommunen, säger Tobias Kreuzpointner.

Beata Allen pekar på en pragmatism i kommunen som innebär att man söker samförstånd och samarbete.

– När vi slår våra kloka huvuden ihop, som vi brukar göra, hittar vi lösningar. Vi vill ju alla Anebys bästa, säger hon.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy