Annons

Annons

Annons

Annons

Mellangården/Östersand

Skobes invigs i helgen

”Blev bättre än förväntat”. Skobes platschef Magnus Green är mer än nöjd inför invigningen av den nya anläggningen i Vetlanda.

Annons

Uppmärksamma har kunnat se hur Skobes nya anläggning har vuxit fram och den senaste tiden verkar arbetet har gått i rekordfart. Till helgen invigs den pampiga bilanläggningen vid Nydalarondellen.

Det är den enskilt största investeringen i Skobes historia och anläggningen gör skäl för sitt rykte.

– Vi har ju alltid trott att det här skulle bli bra, men det här blev faktiskt bättre än förväntat, säger en nöjd Magnus Green, platschef på Skobes i Vetlanda.

För drygt ett år sedan togs det första spadtaget. Nu är det mindre än en vecka till anläggningen invigs och det råder full aktivitet i de nya lokalerna.

– Hantverkarna färdigställer de sista detaljerna men allt kommer att vara klart till invigningen nu på fredag, säger Green

För hela familjen

Invigningen för allmänheten äger rum på lördag och söndag men ”smygstartar” på fredagen då Skobes bjuder in huvudentreprenören Byggbolaget med underentreprenörer, företrädare för generalagenturer samt leverantörer.

Annons

Annons

– Först hade vi faktiskt planen att invigningen skulle äga rum förra helgen men eftersom det var Vetlandafesten då så tänkte vi om. Vi vill visa vår tacksamhet för byggarna som gjort jobbet, det är imponerande att man klarat detta mycket omfattande arbete utan förseningar, berömmer Green.

I helgen kan Vetlandabor och andra intresserade beskåda anläggningen som bland annat rymmer fyra utställningshallar.

På lördag och söndag kan alltså Vetlandabor och övriga intresserade beskåda anläggningen.

– Vår tanke är det ska vara kul att komma hit med hela familjen. Vi vill visa att vi satsar på Vetlanda och jag hoppas att det kommer att märkas. I förlängningen vill vi kunna erbjuda känslan av att det är en upplevelse att åka och titta på bilar, säger han.

Nya möjligheter

I helgen bjuder Skobes på tårta till samtliga besökare. Det kommer att finnas en rad aktiviteter för barnen och en duo bestående av två tjejer kommer att stå för musikunderhållningen. Även glassgubben kommer på besök.

Vad ser ni för möjligheter med denna nya anläggning?

– Det går inte jämföra med hur vi hade det tidigare, lokalerna var slitna och för små. Nu har vi exempelvis utställningshallar för alla våra fyra märken, vi har en hall med begagnade bilar och lokaler för bilvård. Det är ett oerhört lyft. På sikt kan det också bli lättare att utöka vår personalstyrka vilket är en målsättning och vi har också ambitionen att attrahera fler kunder utifrån, säger Green.

Annons

In i det sista pågår finjusteringarna inför invigningen som smygstartar på fredag.

I närheten finns också möjligheten för kunderna att tanka och tvätta sina fordon vid Skobes nya mack som varit igång ett tag.

– Helheten är fantastiskt bra, säger Green.

Annons

Annons

Till toppen av sidan