Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Aneby

Miljöpartiets lista klar - men kort

Miljöpartiets förstanamn i Aneby är Jan-Olov Adolfsson. "Vi vill överhuvudtaget se en mer miljövänlig politik i Aneby kommun", säger han.

Annons

Miljöpartiet i Aneby laddar inför valrörelsen, men går till val med en lista med endast fyra namn.

– Vi skulle vilja att den var längre, säger Jan-Olov Adolfsson (MP).

Inför onsdagskvällens möte hade Miljöpartiet i Aneby förberett ett valmanifest och den färdiga listan inför valet till kommunfullmäktige.

– Det är bara fyra namn tyvärr. Vi skulle vilja att den var längre, säger Jan-Olov Adolfsson som är partiets förstanamn.

Likt andra lokalavdelningar har Miljöpartiet i Aneby haft svårt att locka medlemmar att ställa upp på listan inför valet.

Annons

En anledning tros vara att partiets regeringssamarbete med Socialdemokraterna inte har varit populärt i alla läger. Miljöpartiet har tvingats kompromissa i flera avgörande frågor, inte minst när det gäller flyktingpolitiken.

Annons

– Det finns olika skäl till varför de inte vill ställa upp, men ett är en protest mot regeringspolitiken och alla eftergifter.

Samarbetet har trots allt gett goda resultat, menar Jan-Olov Adolfsson.

– Det finns oberoende experter som säger att ingen annan regering har fått igenom så mycket miljöpolitik som vi har fått. Men det är ju inte det som hörs utåt, säger han.

På riksnivå har partiets opinionssiffror varit svaga under en längre tid.

– Det är ett medlemstapp på grund av en spricka i regeringen. Okej, man kanske inte tycker om regeringspolitiken i allt, men det vi gör själva här i Aneby styrs inte centralt.

Jan-Olov Adolfsson lyfter särskilt fram partiets roll för miljö- och flyktingpolitiken i kommunen.

– Den senaste heta frågan är vårt villkorslösa avståndstagande från gruvan i Norra Kärr. Alla var överens om ett nej, men vi säger villkorslöst nej. Det finns inga skäl till att starta gruvbrytning, säger han.

I partiets kommande annonsering kallas diskussionen om gruvan "årtusendets viktigaste politiska fråga".

I valmanifestet betonas vikten av klimat- och miljöarbete för Anebys utveckling. Bland annat förbereder Miljöpartiet en motion för en handlingsplan som ska minska användningen av plast i kommunen.

– Vi vill överhuvudtaget se en mer miljövänlig politik i Aneby kommun.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy