Annons

Annons

Annons

Tranås

Arenabygge i etapper - om pengar finns

Text

Kommunfullmäktige vill prioritera gymnasiets behov framför en ny idrottshall.

Fullmäktige samlat för beslut om att gå vidare med Arena Tranås.

Men förslaget om en första etapp med matsal, kök och metodkök ska hanteras i budgetberedningen för år 2020. Måndagskvällens beslut var med andra ord inte ett klartecken till att sätta spaden i jorden. Det betonade Anders Wilander (M), ordförande i styrgruppen för Arena Tranås.

Annons

Annons

– Här finns en viss beslutsvånda, det är ganska mycket pengar, 140-150 miljoner. Notera att vi skickar frågan till budgetberedningen för 2020 och åren därefter.

Kan ta tid

Nästa etapp, en arena, samt Parkhallens framtid utreds ytterligare och läggs in i den tioåriga planen för lokalförsörjning.

Socialdemokraterna, med Mikael Stenquist, längst till höger, befarar att byggstarten av etapp ett av Arena Tranås kommer att dra ut på tiden.

– Det hade varit roligare att ta ett beslut om att sätta spaden i backen, sa oppositionsrådet Mikael Stenquist (S) och fortsatte: Det har tagit åtta år, jag är rädd att det tar åtta år till. Jag hoppas verkligen inte att det blir så men jag är mycket orolig för att det här kan dra iväg.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Leif Andersson (C):

– Det viktigaste är att komma ihåg är att det inte finns något nollalternativ. Skulle vi säga nej till den här etappen måste vi snabbt fram med ett alternativ. Att rusta upp Parkhallen kostar i runda slängar 80 miljoner.

KD ville avslå

Mats Antonsson (KD):

– Det finns stora behov i skolor och förskolor runtom i vår kommun. Det är inte troligt att allt kan rymmas inom budgeten. Hela kommunen beräknas gå back med 18 miljoner i år, så det blir väldigt svårt att finansiera den här kostnaden. Vi föreslår avslag.

Annons

KD fick inget stöd från övriga partier. Erik Nygårds (L) lovade att påminna om att arenan ska byggas om övriga partier kommer på andra tankar.

Annons

Läs mer: Så tycker kommunstyrelsen om Arena Tranås.

Läs mer: Bygg i etapper, föreslår styrgruppen för Arena Tranås.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan