Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Utbildningssamarbete utvecklas: ”Oerhört lyckosamt och positivt”

Agneta Marell, rektor Jönköping University, och Annelie Hägg (C), kommunstyrelsens ordförande, skriver tillsammans under den nya avsiktsförklaringen mellan parterna under överinseende av Ingrid Wadskog, vd Tekniska Högskolan vid Jönköping University, Christian Thomsen, vuxenutbildningschef Eksjö kommun, och Eva Klangbeck, utbildningschef Campus I12.

Annons

Eksjö kommun och Jönköping University förlänger sitt samarbete kring utbildningar förlagda till Eksjö. I sitt nya avtal ämnar man dessutom förtydliga, och därmed effektivisera, organisationen.

Avsiktsförklaringen gäller tills vidare men ska revideras var tredje år.

Samarbetet mellan Eksjö kommun och Jönköping University har redan flera år på nacken, men det har för parterna varit goda år och därför förnyar man nu sin samverkan med en ny avsiktsförklaring.

Annons

– Samarbetet har varit oerhört lyckosamt och positivt under de år vi samarbetat och att vi kan fortsätta är oerhört värdefullt. Det medför möjligheter vi ska värna om och utveckla tillsammans, menar kommunstyrelsens ordförande Annelie Hägg (C).

Annons

Fördelar för alla

Syftet med avsiktsförklaringen är att stärka privat och offentligt näringsliv med kompetensförsörjning och annan kunskapsutveckling som främjar samhällets utveckling, att främja utbildning och forskning vid Jönköping University samt att bidra till utvecklingen av Campus I12.

Redan nu samarbetar man kring två högskoleutbildningar i Eksjö, visuella effekter och en studiegrupp för sjuksköterskeutbildningen, samt fyra YH-utbildningar; behandlingspedagog, IT-säkerhetstekniker och två visualiseringsutbildningar.

– Det är jätteviktigt att vi även fortsatt kan möta människor i olika faser i livet och med behov av att kunna utbilda sig på olika sätt. En del vill leva studentliv på heltid i Jönköping medan andra vill läsa på halvfart och kombinera studierna med jobb och familj på hemorten, förklarar Agneta Marell, rektor vid Jönköping University.

Bättre struktur

Den nya avsiktsförklaringen håller en övergripande nivå medan samarbetet i övrigt regleras mellan Campus I12 och de enskilda fackhögskolorna genom årliga handlingsplaner och andra avtal.

– Det blir en tydligare struktur i organisationen kring vilka frågor som ska hanteras på vilken nivå, förklarar Ingrid Wadskog, vd för Tekniska Högskolan vid Jönköping University.

– Jag tror det kommer göra att vi får ett effektivare arbete, säger Christian Thomsen, vuxenutbildningschef Eksjö kommun.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy