Annons

Annons

Annons

Annons

Mellangården/Östersand

Kommunen har nått uppgörelse med chef

Kommunen har nått en uppgörelse med den chef som tidigare i år stängdes av från sitt arbete på grund av anmälningar om trakasserier.

Annons

Vetlanda kommun har nått en uppgörelse med den chef som i början av mars stängdes av från sitt arbete, anmäld för trakasserier.

Under måndagen träffade representanter för Vetlanda kommun det juridiska ombudet för den chef inom vård- och omsorgsförvaltningen som i början av mars anmäldes för trakasserier. Nu har parterna nått en överenskommelse. Chefen, som arbetar inom vård- och omsorgsförvaltningen, slutar på egen begäran med en ersättning motsvarande åtta månadslöner.

Annons

Annons

”Vår utredning visade att det fanns fog för anmälan”, säger Laszlo Palffy om ärendet där en chef nu har sagt upp sig. Chefen stängdes av i mars för trakasserier.

– Vår utredning visade att det fanns fog för anmälan. Vi har nolltolerans mot hot, våld och trakasserier. Det är vår skyldighet att agera, vilket vi gjort. Vi har haft förhandlingar och kommit fram till denna överenskommelse, säger Laszlo Palffy, HR-chef, i ett uttalande på kommunens hemsida.

Palffy är sparsmakad med kommentarer, men säger att kommunen har gjort en gedigen utredning och att man har följt spelreglerna för juridiken och arbetsrätten.

– Jag vill inledningsvis säga att detta är jättetråkigt för alla inblandade. Men det handlar om en arbetsmiljöfråga. Vi accepterar inte på något vis trakasserier av det här slaget. Nu har vi ett praktiskt exempel på hur vi arbetar mot detta, säger han.

Vad för typ av trakasserier handlar det om?

– Det kommer jag inte gå in på, svarar Palffy.

Är det en person eller flera som drabbats av dessa trakasserier?

– Vi har i utredningen intervjuat ett antal personer. Där stannar vi.

Vad har du att säga om uppgörelsen, åtta månadslöner?

– Jag skulle säga att det är gängse praxis, säger han.

Annons

Annons

Till toppen av sidan