Annons

Annons

Annons

Aneby Centrala öster

Mats toppar M-listan i Aneby - ”en bra blandning”

Text: 

Mats Hansson toppar Moderaternas lista inför höstens val till fullmäktige i Aneby. På sjunde plats återfinns Edvin Göransson, en 19-årig kock med stort intresse för samhällsfrågor.

Anebymoderaterna Anita Walfridsson, Ulf Lundberg, Edvin Göransson, Caroline von Wachenfelt, Wanja Dolck och Mats Hansson ser fram emot höstens val med tillförsikt.

Mats Hansson, förstanamn på fullmäktigelistan, Ulf Lundberg och Edvin Göransson tror på ett bra val för Moderaterna i höst.

”Ett starkt startfält”, så summerar Anebymoderaternas ordförande Wanja Dolck kandidaterna på fullmöktigelistan.

Anita Walfridsson minskar sitt politiska engagemang men finns med på plats åtta på M-listan inför höstens val.

Annons

Annons

Moderaterna i Aneby är nöjda med sin fullmäktigelista inför kommande mandatperiod.

– Jag är väldigt nöjd med de kandidater vi har till fullmäktige kommande mandatperiod, framhåller Wanja Dolck, ordförande i Nya moderaterna i Aneby.

– Listan innehåller en bra blandning av Anebybor med olika erfarenheter och bakgrund och vi har med flera nya namn, vilket är roligt.

Anebymoderaterna ser fram emot årets val med tillförsikt. Medlemsantalet i föreningen ökar och bland de aktiva politikerna är samarbetet gott. Man hjälps åt för att nå bästa möjliga resultat i den lokala politiken.

– Mats Hansson kom med i partiarbetet efter valet 2014. Han har senaste åren gjort ett utmärkt jobb som ordförande i tillsynsnämnden och det är naturligt att vi nu placerar honom i topp på vår fullmäktigelista, förklarar Wanja Dolck.

Moderaterna har idag fyra mandat i fullmäktige. Partiets förhoppning är att det ska bli fler efter valet i september.

– Vi tror det finns förutsättningar för oss att locka till oss fler väljare och siktar på en fördubbling av antalet mandat, säger Mats Hansson.

– En fråga vi kommer trycka på i valrörelsen är behovet av mer resurser till näringslivet. Vi måste i Aneby arbeta mer strategiskt och långsiktigt för att locka till oss nya företag.

Annons

Mats Hansson har inte tidigare funnits med på Moderaternas fullmäktigelista. Han påbörjade sitt engagemang efter senaste valet.

Annons

Bland övriga nykomlingar finns Edvin Göransson, som ett år efter studenten är redo att medverka i kommunens politiska verksamhet.

– Nåt som jag tycker är viktigt är att det ska löna sig att arbeta, förklarar han.

Moderaternas fullmäktigelista ser som helhet ut enligt följande: 1) Mats Hansson, 2)Caroline von Wachenfelt, 3)Ulf Lundberg, 4)Rickard Svärd, 5)Birgit Andersson, 6)Erik Gustafsson, 7)Edvin Göransson, 8)Anita Walfridsson, 9)Lars Asklöf, 10)Joacim Ember, 11)Anna-Lena Bohman, 12)Ida Persson och 13)Sandra Bergqvist.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan