Annons

Annons

Annons

Tranås

Arenabygget föreslås skjutas på framtiden

Text

Skjut arenabygget på framtiden och bygg matsal och kök till gymnasiet i en första etapp. Det är förslaget från styrgruppen för Arena Tranås.

Styrgruppens ordförande Anders Wilander (M) hade en idé om att bygga till den befintliga hallen men det vill inte föreningslivet. Förslaget är därför att satsa på skolan i en första etapp.

Idén som presenteras för kommunstyrelsen i april är inte den fundering som styrgruppens ordförande Anders Wilander (M) haft - att bygga till den befintliga hallen.

Annons

– Föreningslivet vill inte det. De tror att det innebär att vi aldrig bygger en ny arena, säger han.

Därför är förslaget att avvakta med en ny eventhall och i en första etapp helt och hållet koncentrera sig på gymnasiets behov:

– Vi föreslår en tvåvåningsbyggnad med ny matsal, tillagningskök och metodkök för restaurangprogrammet. En hall kan dockas på senare. Det blir dyrare att bygga så men det är det förslag vi lägger fram.

Annons

Prislapp

Prislappen för etapp ett beräknas till 140-150 miljoner kronor. En eventhall uppges kosta 120-130 miljoner kronor.

Om fullmäktige köper styrgruppens förslag tas beslutet i april och en byggstart kan ske under hösten.

– Det skulle jag tro, all förprojektering är gjord. Tranåsbostäder väntar bara på besked från politikerna.

Gissningen är nybygget kan stå färdigt i början av år 2020 och hyreskostnaden för bu-nämnden blir, enligt Anders Wilander, runt tio miljoner kronor om året.

Arenan föreslås skjutas på framtiden. Istället vill styrgruppen att man börjar med skolans del, den del som syns till vänster.

Aktuell fråga

Hans bedömning är att Tranås förr eller senare kommer att bygga en ny arena. När det kan bli låter han vara sagt.

– Inom 1 till 98 år. Så fort vi tar beslut om matsal och kök kommer arenan att bli en aktuell fråga igen, det ser säkert föreningslivet till.

Han framhåller att matsalen för gymnasiet skapar ytor även för annan verksamhet, exempelvis evenemang eller inomhuslöpning.

Annons

– Är man bara kreativ finns det möjligheter.

Det blir stora ytor som kan användas till mer än elevmatsal.

Styrgruppen föreslår även att fasaden på nuvarande idrottshall snyggas till och golvet i hallen byts ut. Så länge en arena inte byggs kan också Dämsängen behållas på sin nuvarande plats.

Läs mer: Så tycker partierna om Arena Tranås.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan