Annons

Annons

Annons

Annons

Fröafall

Politikerna slutligen överens om Fröafallsskolan

Barn- och utbildningsnämnden har enats om ett förslag om att bygga om och till Fröafallsskolan.

Annons

Efter två återremisser har bu-nämnden enats om hur Fröafallsskolan ska byggas till. Nu är det upp till fullmäktige att säga ja eller nej.

Leif Andersson (C), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, är glad att nämnden kunnat enas.

Veronica Holmstedt (S), vice ordförande i bu-nämnden, är nöjd över att hyreskostnaden sänkts med 800 000 kronor.

Annons

Annons

– Det känns bra att vi kan komma vidare och gå till beslut, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Leif Andersson (C).

Skolpolitikerna lägger ett förslag som innebär en investering på drygt 104 miljoner kronor och en hyreskostnad på 7,6 miljoner kronor om året. Som vi berättat tidigare drog kostnaderna i väg i de förslag som presenterades och nämnden krävde att ett bantat förslag skulle tas fram. Då var hyresnivån uppe i 8,4 miljoner om året, mot ursprungskalkylens 7,2.

Räkna om

Förändringar gjordes och kostnaden krymptes till 7,6 miljoner, en nivå den borgerliga alliansen tyckte var acceptabel. Men S och SD yrkade på återremiss, med krav på ytterligare sänkning.

– Enligt det förslag som lämnats, som innebär sänkt hyra, skulle varken autismgrupp eller särskolan ingå. Det kan vi inte ställa oss bakom, säger vice ordföranden Veronica Holmstedt (S). Men tack vare våra återremisser har vi i alla fall fått ner hyreskostnaderna med 800 000 kronor om året, tillägger hon.

– Det är rätt fult att påstå det, vi jagar också kostnader, säger Leif Andersson och tillägger att motståndarna förhalat ett angeläget skolbygge.

Till toppen av sidan